Oproštaj od polufinala
Juniori nisu imali snage za pobjedu

Juniorsko EP B Divizije

Oproštaj od polufinala

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH neće igrati u polufinalu Evropskog prvenstva B Divizije koje se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Bh. juniori su u meču 3. kola četvrtfinalne Grupe E poraženi od Švedske rezultatom 71:73, iako su minutu i 44 sekundi prije kraja imali čak pet poena prednosti.

Šveđani su bolje otvorili susret i poveli sa 14:5, ali smo se vratili i nakon prvog dijela protivnik je imao samo tri poena prednosti (16:13).

Prvo vodstvo na susretu naši juniori imali su u 24. minutu kada je Crnalić pogodio za 22:21. Do kraja poluvremena igralo se po principu koš za koš, da bi nakon isteka 20. minuta semafor pokazivao 37:35 za Švedsku. Slično je bilo i u trećem periodu u kojem je BiH preko Gajića ipak uspjela stići do vodstva (51:50).

Na početku zadnjeg perioda Švedska je napravila seriju 7:0 (57:51), ali ni to nije zbunilo izabranike trenera Ivana Velića koji su nepuna dva minuta prije kraja stigli praktično do trijumfa. Ipak, ni vodstvo od pet poena (71:66) nije bilo dovoljno da se upiše pobjeda. Švedska je do kraja postigla sedam koševa za konačnih 73:71.

Prvo ime meča bio je Czerapowicz koji je uz 23 poena dodao i 10 skokova.- U našem timu bolji od ostalih bili su Gajić (27) i Demić (14).

Do kraja EP-a naša selekcija boriće se za plasman od 5. do 8. mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti