Opstrukcija fudbala u Boliviji: Primili sedam golova pa odglumili povrede

Bit će posla za Savez

Opstrukcija fudbala u Boliviji: Primili sedam golova pa odglumili povrede

Nevjerovatna situacija viđena je na večerašnjoj utakmici Wilstermanna i Sucrea, bolivijskih klubova koji se takmiče u elitnoj Aperturi.

Gosti su na meč protiv lidera Wilstermanna doputovali sa omladincima jer je prvi tim u štrajku, a nakon prvog poluvremena rezultat je bio 7:0.

U nastavku utakmice, fudbaleri Sucrea su se misteriozno povrjeđivali i napuštali teren pa je utakmica u 50. minuti prekinuta jer gosti više nisu imali izmjena.

Domaćem timu će sigurno pripasti pobjeda barem za zelenim stolom, ali iz Wilstermanna ističu razočarenje ponašanjem gostujućeg tima te smatraju da je riječ o klasičnoj opstrukciji fudbala.

U svakom slučaju, Fudbalski savez Bolivije će imati mnogo posla oko ovog slučaja, a u narednim danima se očekuje epilog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi