"Optimista sam, imamo mladu i dobru momčad"

Dragan Marković za SportSport.ba

"Optimista sam, imamo mladu i dobru momčad"

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. i 15. januara naredne godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odmjerit će snage sa izabranom vrstom Grčke, a bolji iz ova dva duela plasirat će se u baraž, koji je na rasporedu u junu.

Naš reprezentativci od 24. decembra pripremaju se u Sarajevu, a selektor Dragan Marković prezadovoljan je dosadašnjim tokom priprema.

"Momci rade fenomenalno. Atmosfera je dosta dobra i svi s dosta nestrpljenja očekujemo duele sa Grčkom. Sutra i u srijedu protiv Turske ćemo odigrati dva prijateljska susreta i već na njima ćemo isprobati neke taktičke varijante", za SportSport.ba ističe selektor našeg nacionalnog tima Dragan Marković.

U duele sa Grčkom bh. reprezentacija ući će oslabljena. Naime, zbog povreda Marković ne može računati na Čakića i Terzića, što je svakako veliki hendikep. Međutim, naš selektor je uvjeren da će momci koji su dobili priliku istu znati iskoristiti.

"Nedostajat će nam povrijeđeni igrači, međutim nema kukanja. Imamo mi alternativu za svakaoga. Pozvao sam najbolje što u ovom trenutku imamo i doista sam pun optimizma. Razloga za isti imam mnogo, momci su željni dokazivanja što se vidi i po njihovom radu na treninzima", dodao je bh. selektor.

Za poziciju desnog vanjskog konkurišu mladi Marko Panić i Dejan Malinović, a selektor i pored njihovog neiskustva smatra da će znati odgovoriti zadatku.

"Imam mnogo povjerenja u obojicu. Iako se radi o mladim igračima iza njih je mnogo jakih utakmica, kako u evropskim takmičenjima, tako i u Seha ligi. Istina, pomalo su 'zeleni', ali ako im sada nećemo dati priliku, kada ćemo", pita se Marković.

Rukometna reprezentacija Grčke ne pripada samom vrhu evropskog rukometa, no sasvim sigurno nije niti za potcijeniti.

"Vjerujte mi da se previše ne zamaram Grčkom. Poznajem dobro njihove reprezentativce, ali kod njih se nikad ne zna ko će igrati. Često najavljuju smjenu generacije, pa onda od toga ne bude ništa. Tako je i ovaj put, navodno će igrati sa podmlađenim sastavnom, ali ja im iskreno ne vjerujem previše. Imaju dosta igrača koji igraju u Bundesligi, ali sve je do nas", govori Marković i dodaje:

"Ukoliko mi budemo pravi, ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice i budemo li se 'bacali na glavu' onda ćemo i slaviti. Imat ćemo veliku podršku u Goraždu i to nam je dodatni motiv. Imamo dobru, mladu momčad sa nekoliko iskusnih igrača i smatram da je pred nama svijetla budućnost. Nalazimo se u 'podrumu', ali brzo ćemo izaći iz njega:"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.