Optimizam Plemića pred gradski derbi

Oči sutrašnje utakmice

Optimizam Plemića pred gradski derbi

A. Beganović

U prostorijama NK Zrinjski uoči gradskog derbija sa Veležom održana je press konferencija na kojoj su se okupljenim novinarima obratili pomoćni trener Dragan Perić i kapiten Plemića Mario Ivanković.

Perić i Ivanković uvjereni su da će Zrinjski upisati novu pobjedu, te da će tako oprati gorak ukus subotnjeg poraza na Koševu.

"Nakon jako loše odigrane utakmice na Koševu očekuje nas gradski derbi u koji ulazimo maksimalno ozbiljno, ali i oprezno poštujući ovosezonske rezultate Veleža. Međutim, smatramo da smo mnogo kvalitenija momčad i očekujemo siguran trujumf. Također ovim putem pozivam navijače da dođu u što večem broju kako bi nam pomogli da upišemo nova tri boda", rekao je Perić.

"Na samom startu prvenstva nismo napravili rezultat koji smo očekivali i mislim da je možda razlog nešto lošijeg starta rani početak priprema radi evropskih utakmica. Imamo sad tri utakmice u nizu pred svojim navijačima i s 9 bodova uključit ćemo se u borbu za vrh", rekao je Ivanković i dodao:

"Velež je jedna nova momčad sa dosta mladih igrača. Derbi je uvijek nešto posebno i mnogi će se sjetiti da je znalo biti neizvjesno kada je Velež bio slabiji nego što je sada. Najbitnije je da mi budemo pravi, a očekujem spektakl na tribinama bez ikakvih incidenata, te veliku podršku naših navijača i na kraju našu pobjedu."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.