Optimizam u oba tabora: Mostarski rivali najavljuju trijumf

Sutra je mostarski derbi

Optimizam u oba tabora: Mostarski rivali najavljuju trijumf

Sportski savez Grada Mostara danas je organizovao tradicionalnu pressicu pred gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

O utakmici koja je na programu sutra od 17 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom govorili su Branko Karačić i Ivan Crnov ispred Zrinjskog, odnosno Nedim Jusufbegović i Mustafa Kodro ispred Veleža.

„Igramo protiv aktualnog prvaka BiH i ekipe koja i u novoj sezoni igra kvalitetno i postiže dobre rezultate. Ne očekuje nas lagan meč, ali ako budemo pravi mi možemo do željenog rezultata,“ najavio je Jusufbegović.

Optimističan je na drugoj strani i Branko Karačić koji je navijače Zrinjskog pozvao na fer i sportsko navijanje, odnosno na poštivanje njihovog sutrašnjeg protivnika.

„Respektujem Velež i nadam se da će utakmica biti pravi derbi. Protivnik je sačinjen od kvalitetnih igrača, ali je njihov najbolji džoker moj kolega Nedim (Jusufbegović). Pozivan navijače da nas bodre na način kako samo oni to znaju, ali i da poštuju protivnički tim,“ riječi su Branka Karačića.

Mustafa Kodro u nogama ima veliki broj gradskih derbija. Iako će sutrašnji meč vjerovatno početi sa klupe za rezervne igrače, nada se pozitivnom rezultatu za Rođene.

„Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo ostvariti željeni rezultat. Igramo protiv aktualnog prvaka i ne očekuje nas lagan posao, ali ukoliko ispoštujemo šefove upute iz svlačionice siguran sam da možemo ostvariti cilj,“ jasan je Kodro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Crnov za razliku od Kodre nema puno odigranih gradskih derbija, ali je igrač od koga će sigurno Veležu prijetiti najveća opasnost na sutrašnjoj utakmici.

„Svjesni smo uloga i važnosti meča. Navijačima je ovaj meč izuzetno važan, pa tako i nama. Ja se nadam da ćemo ih obradovati i da ćemo zajedno proslaviti trijumf,“ kazao je Ivan Crnov.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.