"Optužbe iz Srbije su smiješne i sramne"

Oglasio se Bogdan Tanjević

"Optužbe iz Srbije su smiješne i sramne"

Adnan Beganović

Selektor košarkaške reprezentacije Turske, Bogdan Tanjević, osvrnuo se na sve učestalije priče koje dolaze iz srbijanskog tabora prema kojima je Srbija pokradena u polufinalu Mundobsketa.

"Za mene je to nedostatak stila. Odmah nakon utakmice Ivković je rekao da je Srbija bila bolja, ali da je Turska imala više sreće i slavila. Složio sam se s tom konstatacijom. Nisam želio da povredim kolegu, tu sam naglasio da smo sretno trijumfovali. Šta ćeš više od toga!? Srbija je bila bolja 38 minuta, ali smo mi imali više sreće u završnici, jer akcija koju smo izveli nije uopšte bila planirana", rekao je Tanjević za Nezavisne novine i dodao:

"Lopta je nekako došla do Tuncerija koji je to znao iskoristiti. Sve ostale utakmice smo dobili sa po 20 razlike, pa smo zaslužili i tu sreću u polufinalu. Međutim, ovo sada što pričaju iz Srbije je u najmanju ruku smiješno. Ivković kaže da su sudije napravile 50 grešaka u toku susreta. To je prosto nemoguće! Ne može se pronaći pet grešaka u takvim utakmicama, a kamoli 50. Za mene su te priče u najmanju ruku smiješne i sramne."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.