Optužili ga da nije htio uzeti Ronaldovu sedmicu u Realu, a onda se Asensio oglasio

Otkrio istinu

Optužili ga da nije htio uzeti Ronaldovu sedmicu u Realu, a onda se Asensio oglasio

Endin Čaušević

Marco Asensio sinoć je donio pobjedu Real Madridu protiv Espanyola i jasno je da će ovaj mladi španski igrač ove sezone imati dosta više prostora za igru.

Asensio važi za jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Evropi i od njega se zaista mnogo očekuje. U Real Madridu u prethodne dvije sezone nije imao minutažu kojom je mogao biti zadovoljan, no čini se da će se to ove sezone promijeniti.

Julen Lopetegui je odlučio pružiti mi šansu da se dokaže u prvoj postavi, a Asensio to trenutno koristi na najbolji način. Nije tajna da se on vjerovatno najviše obradovao odlasku Cristiana Ronalda jer na Santiago Bernabeu vjeruju da upravo Asensio može popuniti njegovo mjesto.

Ipak, navijače je iznenadila odluka da Asensio ne dobije dres s brojem sedam kojeg je nosio Ronaldo, a taj broj zadužio je novi igrač Kraljeva, Mariano Diaz. Asensio je za španske medije otkio da mu ovaj broj uopšte nije bio ponuđen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisu mi ponudili dres s brojem sedam. Iz kluba mi nikad nisu rekli ništa po tom pitanju i nisam imao priliku uopšte da se izjasnim oko toga. Broj deset je nekako meni najdraži, ali sada je u dobrim rukama jer Luka Modrić je sjajan. Ipak, u budućnosti možda nekada ga i ja dobijem", rekao je Asensio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi