Orden Evropskog pokreta za Ćiru Blaževića

Orden Evropskog pokreta za Ćiru Blaževića

Potpredsjednica Evropskog pokreta u BiH Višnja Lončar uručila je danas u Mostaru orden ovog pokreta istaknutom sportskom i društvenom radniku, bivšem selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Iz Evropskog pokreta u BiH istaknuli su kako se najviše priznanje građana i BiH i tog pokreta uručuje se Miroslavu Ćiri Blaževiću za životno djelo i zahvalnost za njegove posebne i posebne i nemjerljive zasluge na polju pozitivne internacionalne promidžbe Bosne i Hercegovine, njegove druge domovine Hrvatske i cijele regije, a putem višegodišnjeg sportskog angažmana u svojstvu trenera i selektora fudbalskih klubova i nacionalnih selekcija.

''Pet reprezentacija sam vodio, a nikakvo odličje nisam dobio'',  rekao je Ćiro u svom stilu, našalivši se pritom kako će ovaj orden imati posebno mjesto u njegovoj vitrini jer i nema drugoga.

''Mi se pretvaramo da smo nešto veliko, ali smo u stvari jako mali da bismo mogli egzistirati ako ne bismo bili ujedinjeni. Mislim da je to jedna filozofija koju bi svako od nas trebao respektovati te ugušiti sve one primitivne porive koji nas i čine malima'', naglasio je Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi