Organizacija utakmice u doba pandemije: Leipzig posudio opremu od lokalnog aerodroma

Domaćin olakšao stvari izmjenama

Organizacija utakmice u doba pandemije: Leipzig posudio opremu od lokalnog aerodroma

U toku je meč 28. kola Bundeslige između Leipziga i Herthe na Red Bull Areni.

Poznato je da je u Bundesligi na snazi medicinski protokol kako bi se tokom utakmica minimizirao rizik od širenja koronavirusa, zbog kojeg je čitavo takmičenje dva i po mjeseca bilo pod suspenzijom.

Jedna od stavki protkola nalaže da između igrača koji su izmjene mora biti siguran razmak, pa su se oni sa klupa uglavnom preselili na tribine.

Kako su tribine Red Bull Arene izdignute, Leipzig je morao pronaći rješenje koje bi omogućilo izmjenama lagan pristup na teren u slučaju da se trebaju zagrijati ili ući u igru, ali i u slučaju da se sa terena trebaju vratiti na tribinu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Domaćin je tako odlučio posuditi pokretne stepenice koje se koriste uglavnom za iskrcavanje putnika iz aviona sa lokalnog Leipzig/Halle aerodroma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi