Organizovana utakmica košarkaša amatera BiH i Srbije

Organizovana utakmica košarkaša amatera BiH i Srbije

O. Lekić

Kalesija je proteklih pet godina domaćin AKOL lige, prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH. Riječ je o ligi koja okuplja košarkaške ekipe sa područja četiri općine, i koja je uveliko promovisala košarkaški sport, KK Bosna Kalesija, kao i cijelu općinu Kalesija.

Svake godine tokom deset takmičarskih nedjelja parketom je prodefilovalo više od stotinu ljubitelja košarke, svih generacija, kao i veliki broj ljubitelja ovoga sporta na tribinama.

Na poziv AKL Niš (Amaterska košarkaška liga u Nišu, Srbija) ekipa AKOL-a je prošle godine gostovala u Srbiji, gdje je odigrana „All Star“ utakmica sa sportskim prijateljima.

Organizatori AKOL-a su odlučili uzvratiti domaćinstvo ekipi iz Srbije, te organizovati veliki sportski događaj u Kalesiji, koji bi zasigurno poslao odličnu sliku u cijelu BiH, ali i u Srbiju.

“All Star” utakmica AKOL Kalesija – AKL Niš, bi bila svojevrsna utakmica amaterskih reprezentacija BiH i Srbije, što je jedinstven slučaj u BiH.

Utakmica je planirana za posljednji vikend u mjesecu aprilu (subota, 29.aprila), kada bi se u fiskulturnoj Sali MSŠ Kalesija odigrala utakmica.

Osim utakmice selekcija AKOL (Kalesija, BiH) i AKL (Niš, Srbija), ovaj događaj bi bio odlična prilika za druženje sportista prije, tokom i poslije utakmice.

Manifestaciju organizuju košarkaški entuzijasti, koji su prije pet godina u Kalesiji pokrenuli AKOL ligu; Admir Delić, Admir Karić, Jasmin Tupković i Ademir Pjanić.

Oko organizacije kompletnog događaja se uveliko uključila uprava KK Bosna Kalesija, koja je nosilac navedenih aktivnosti.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito košarke, da se posljednje subote u mjesecu aprilu (29.04.2017.) sa početkom u 14.oo sati okupimo u Kalesiji, i podržimo ovaj događaj.

Ulaz za sve goste je besplatan.

Utakmicu će pratiti i veliki broj medija, kako lokalnih, tako i medija sa područja cijelog Tuzlanskog kantona i BiH, kao i mediji iz Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi