Original dres bh. reprezentacije se ne prodaje u BiH
Ovakav dres ne možete kupiti u BiH

Original dres bh. reprezentacije se ne prodaje u BiH

Adnan Beganović
Teme:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put u historiji učestvovat će na Svjetskom prvenstvu i to u zemlji fudbala Brazilu.

Naš nacionalni fudbalski tim za dva dana istrčat će u Adidasovoj opremi na Maracanu na megdan velikim Argentincima. Trenutak o kojem su svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u BiH sanjali.

Početkom ovog mjeseca Fudbalski savez Bosne i Hercegovine potpisao je ugovor s Adidasom, koji je zamjenio Legeu, na koju su svi Bosanci i Hercegovci imali velike primjedbe.

Dočekali su građani ove lijepe države da konačno njihovu reprezentaciju sportskom oprememom snabdjeva jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača iste.

Međutim, danas, dva dana prije historijskog duela sa Argentinom, isti ti građani su s punim pravom razočarani. Original Adidasov dres u kojem će Zmajevi igrati na Maracani još uvijek se ne može nabaviti u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bezuspješno smo danas po Sarajevu tragali za novim dresom našeg nacionalnog tima, kako bismo se što bolje spremili za nedjelju. Obišli smo sve prodavnice sportske opreme u kojima se mogu naći original dresovi mnogih reprezentacija, ali one za koju kucaju srca ovog naroda, ipak ne.

Tako će Bosanci i Hercegovci historijski susret svog fudbalskog nacionalnog tima gledati odjeveni u neke prijašnje dresove ili pak u najboljem slučaju u kopije Adidasovog dresa koje se mogu nabaviti na buvljacima širom Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.