Orlić izbačen iz lige

Odlukom komesara takmičenja Marija Tolića

Orlić izbačen iz lige

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u malom fudbalu, ekipa Orlića, isključena je iz takmičenja u Prvenstvu Federacije BiH.

Naime, ovakvu je odluku komesar takmičenja Marijo Tolić donio na osnovu toga da Orlić nije odigrao dvije utakmice koje su potom registrovane službenim rezultatom 3:0 u korist protivnika.

Međutim, kako tvrde u Orliću i Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo, ova je odluka donešena bez pravne utemeljenosti, pa je konačna odluka prebače na Apelacionu komisiju N/FSBiH.

"Orlić je prvak BiH i na pravi način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Evropi i svijetu, ali to izgleda nekome smeta. U prvoj spornoj utakmici delegat susreta nije dopustio odigravanje jer u Orliću predhodno nisu uplatili 400 KM kotizacije, koju su u skladu sa pravilnikom namjeravali uplatiti nakon utakmice. Ta je utakmica potom registrovana 3:0 u korist ekipe Saz Monting iz Zavidovića", kaže potpredsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo Fuad Čolpa.

Potom je Orlić trebao gostovati u Mostaru, ali mu nije dozvoljeno odigravanje i te utakmice, jer ekipa nije imala registracione kartone, iako prema pravilniku igrači mogu imati samo lične dokumente za nastup.

Nakon svega, FS Kantona Sarajevo je uložio žalbu na ovu odluku Apelacionoj komisiji N/FSBiH, koja će donijeti konačnu odluku u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.