Orlić na putu ka novoj tituli

Orlić na putu ka novoj tituli

Teme:

„Hakleri“ Orlića plasirali su se i ove godine na završnicu Prvenstva BiH za malonogometaše nakon što su u Skenderiji savladali Seljak iz Livna rezultatom 5:1.

„Orlići“ su bili bolji i u prvom susretu koji je igran u Livnu (3:2) čime su još jednom dokazali da najava borbe za novu titulu prvaka BiH nije bez argumenata.

Domaći su pred 50-tak gledalaca došli u vodstvo u 12.minuti nakon dugotrajne opsade gola Vidovića. Strijelac za 1:0 bio je Adis Šahmanija na asistenciju Almira Kerle. U posljednjoj minuti prvog poluvremena viđena su još dva gola. Prvo je Pelak ukrao loptu livnjacima na sredini terena i u solo akciji matirao golmana gostiju da bi na gotovo identičan način i Mulaahmetović iskoristio grešku igrača Seljaka i asistirao Sukoviću za 3:0 u posljednjim sekundama prvog dijela.

U nastavku se u strijelce upisuje i Kurto u 27.minuti meča a asistent je ponovo Mulaaahmetović da bi tačku na i svojim drugim golom stavio Šahmanija u 31.minuti utakmice. Asistent kod petog gola Orlića bio je Albin Pelak.

ORLIĆ – SELJAK 5:1 (3:0)
Sarajevo, SD Skenderija; gledalaca: 50; sudije: Dražen Mustapić, Nedim Selimotić; delegat: Goran Skoko
Strijelci: 12' Šahmanija, 20' Pelak, 20' Suković, 27' Kurto, 31' Šahmanija – 38' Matan
Crveni karton: Blažen Maleta (drugi žuti)
ORLIĆ: Bahrudin Omerbegović, Sanel Kovačević, Muamer Kurto, Almir Kerla, Adis Šahmanija, Josip Lokmer, Kenan Suković, Nijaz Mulaahmetović, Jasmin Ligata, Albin Pelak, Vahidin Terzić (cap)
Trener: Mustafa Bogilović
SELJAK: Ivan Barišić, Goran Periša, Dalibor Duvnjak (cap), Božo Crnjak, Ivan Matan, Nikola Perković, Blažen Maleta, Ante Bartulović, Zvonimir Bodulušić, Antonio Vidović
Trener: Boro Matan.
Počasni pogotak gosti su postigli u 38.minuti a strijelac iz kaznenog udarca bio je Ivan Matan. Mogao je Matan i do još jednog gola u posljednjoj minuti meča no njegov šut sa bijele tačke odbranio je reprezentativni golman Bahrudin Omerbegović.

Finalni turnir Play-off-a igra se u Foči od 8. do 10.maja, a pored Orlića plasman su obezbijedili i Ljubuški, koji je u polufinalu bio uspješniji od Drine iz Goražda, i prvak Lige RS u malom fudbalu, ekipa Leotara iz Trebinja. No prije nastupa u Foči igračima Orliće slijede dueli sa ovim istim ekipama. Već 18. i 25.04. Orlić i Ljubuški će se boriti za titulu prvaka Federacije BiH a 29.04. u Skenderiji se igra finalna utakmica Kupa BiH u kojoj se sastaju Orlić i Leotar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije