Orlić u Ukrajini želi nastaviti niz

Liga prvaka u malom nogometu

Orlić u Ukrajini želi nastaviti niz

Edmir Škorić

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u malom nogometu Orlić 25. septembra putuje za Ukrajinu, gdje će igrati drugi krug Lige prvaka. Tim povodom danas je u Domu mladih održana press konferencija za novinare.

Orlić je u prvom krugu Lige prvaka, odigranom u Austriji, ostvario sve tri pobjede. Naš predstavnik je savladao domaću ekipu Stela Rosa iz Beča (8:3), moldavskog prvaka Tornado iz Kišnjeva, a na kraju i škotskog prvaka, ekipu Perta. Osim toga, Orlić je postigao 28 golova, a primio samo šest.

"Prije svega bih se zahvalio svim prisutnima, a vaš ovoliki odaziv dovoljno govori o značaju naših rezultata. No, moram reći kako smo imali dosta problema pred odlazak u Austriju, ali smo na kraju ipak otišli i napravili velike rezultate. Zahvalio bih se svim našim igračima. Moram, dakle, naglasiti da smo bili preušteni sami sebi. Zamolio bih sve strukture da nam pomognu. Ovo je nešto veliko i ozbiljno", kazao je Muminović, direktor Orlića.

"Prva utakmica je bila sigurno najteža, a osim toga igrali smo protiv domaće ekipe. Ipak, na kraju smo ostvarili pobjedu. U drugoj utakmici smo igrali sa apsolutnim favoritom i jednom iskusnom ekipom. Nakon te pobjede, naš plasman u drugi krug Lige prvaka je bio osiguran", kazao je kapiten i najbolji strijelac Orlića, Nijaz Mulahmetović, dodavši još:

"Što se tiče utakmica koje nas očekuju u Ukrajini, treba istaknuti domaćina Lviva koji je favorit, te klub koji dolazi iz vrha evropskog malog nogometa. S nama su još u grupi i prvaci Grčke i Kipra. Ali, sigurno da imamo šanse i svi priželjkujemo plasman u najboljih 16".

"Samo da pohvalim organizaciju i atmosferu u klubu. U Austriji je sve bilo na nivou. Odigrali smo sjajno, ali ne želimo stati na ovome. Nadam se da ćemo napraviti još više uspjeha. Orlić ima dosta mladih igrača čije vrijeme tek nadolazi", dodaje Harba.

Prisutnim novinarima su se obratili direktor kluba Dženan Muminović, kapiten i najbolji strijelac Nijaz Mulahmetović, te još jedan igrač, Haris Harba.

Dodajmo kako malonogometni klub iz Sarajeva postoji tri godine, a dosad je osvajao dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine, te jedan nacionalni Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti