Orlovi strijepe, Austrijanci bliže Danskoj

Remi Srbije i Austrije

Orlovi strijepe, Austrijanci bliže Danskoj

Adnan Beganović

U 4. kolu Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rukometaši Srbije i Austrije su podijelili bodove (30:30).

Iako su u ovaj susret ušli kao favoriti srbijanski rukometaši tu ulogu na terenu nisu opravdali, pa na kraju mogu biti sretni i sa osvojenim bodom, kojim su svoj plasman na Evropsko prvenstvo doveli pod znak pitanja.

Austrijanci su većim dijelom susreta bili bolja momčad, a deset minuta prije kraja imali su prednost od tri gola (26:23). Međutim, domaći su serijom 3:0 uspjeli poravnati, ali u samu završnicu gosti iz Austrije su ušli sa vodstvom od 30:29, da bi 15 sekundi prije kraja Orlovi izjednačili.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Nikčević sa osam, te Vujin sa sedam golova, dok su Santos, Szilagyi i Weber sa po pet golova bili najefikasniji kod Austrije.

Na tabeli Grupe 7 vodi Rusija sa 6 bodova, Austrija i Srbija imaju po pet, dok je naš nacionalni tim bez boda.

Pored susreta iz naše grupe igrani su i susreti u ostalim grupama, a reprezentacije iz regiona nisu se baš proslavile.

Tako je Makedonija ubjedljivo poražena na gostovanju kod Španije (29:17), Izrael je iznenađujuće savladao Crnu Goru (28:25), Island je bio bolji od Slovenije (35:34), dok je Hrvatska savladavši Mađarsku (30:26) spasila čast regiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.