Orlovi traže osminu finala protiv Australije

Oprez u taboru Srbije

Orlovi traže osminu finala protiv Australije

Srbija će u susretu protiv Australije tražiti plasman u osmine finala Svjetskog fudbalskog prvenstva koje se održava u Južnoj Africi.

Orlovima je potrebna pobjeda u susretu sa Australcima, kako bi osigurali osminu finala, dok će u drugom susretu iz ove grupe snage odmjeriti Njemačka i Gana.

Australci će protiv Srbije biti oslabljeni neigranjem suspendovanih Harrya Kewella i Craiga Moora, dok je nastup Vincenta Grelle pod znakom pitanje zbog povrede, dok će se u ekipu vratiti Tim Cahill.

"Naravno da će im njih trojica nedostajati, ali mislim da oni imaju sasvim adekvatne zamjene. Njih i krasi taj dobar kolektiv, disciplina u igri, mnogo trčanja. Biće nam jako teško. Ali, nema razloga da previše strahujemo. Poštujemo protivnika, cijenimo njihov kvalitet, ali vjerujemo u sebe. Samo da se dobro pripremimo", rekao je reprezentativac Srbije Miloš Krasić.

Australija je u prvom kolu nastradala od Njemačke 4:0, a Srbija je Njemačku dobila sa 1:0. Međutim, Krasić smatra kako to ne mora mnogo da znači.

"Iskreno, nisu zaslužili tako ubjedljiv poraz od Njemačke, pošto se samo na početku nisu snašli. Imaju kvalitet, ali ako mi pružimo svoju igru pokazaćemo da smo bolji i izaći ćemo iz duela kao pobjednici", dodao je Krasić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti