Orlovik izborio prolaz u A1 ligu

A2 košarkaška liga (Sjever)

Orlovik izborio prolaz u A1 ligu

Teme:

Nakon odigranog 22. kola A2 lige, grupa Sjever, KK Orlovik iz Žepća izborio je plasman u viši rang takmičenja. Tako će klub koji je osnovan prije amo dvije godine već od naredne sezone nastupiti u takmičenju A1 lige.

Lijepa sportska priča iz Žepča

Iz omladinske škole koja i danas djeluje u rangu pionira i kadeta u Žepču je formirana ekipa koju vodi Senad Preldžić otac našeg izgubljenog dragulja Emira Preldžića. KK Orlovik je veoma mlad klub, osnovan početkom 2006. godine, pa je pa plasman u A1 ligu predstavlja ogroman uspjeh za malu zajednicu Žepča koja je i dala većinu igrača koji popunjavaju roster Orlovika.

U zajednici u kojoj je na svim, pa i na sportskom polju rat ostavio veliki trag KK Orlovik izdigao se iznad problema surove bh. svakodnevnice. Danas u KK Orloviku vlada jedno prleijepo jedinstvo u kojem zajedno igraju Fedja, Vlado, Mersad, Kenan, Marinko i to je još uspjeh ovog malog kluba. Orlovik je Žepču vratio stari sjaj i jedinstvo, a na utakmice kluboa dolaze i skupa navijaju svi Žepljaci.

Na žalost, klub sa sportskog aspekta djeluje u veoma lošim uslovima, najviše zbog nedostatka gradske dvorane koja je u izgradnji, pa Orlovik svoje ligaške utakmice igra u maloj školskoj dvorani. Ipak, budućnost je svijetla, dvorana bi uskoro trebala biti izgađena, a Orlovik će jurišati ka novim pobjedama u tvrđoj konkurenciji A2 lige.

Rezultati 22. kola

MKK Litva - KK Orlovik 66:77
KK Donji Vakuf Komar Gips - KK Travnik 88:78
KK Gradina Srebrenik - KK Student Falcons 76:97
KK Sloboda Dita II - KK Maglaj 68:50
KK Živinice 78 - KK Krivaja 20:0

Tabela A2 liga Sjever

1. KK Orlovik 16/4
2. KK D. Vakuf Komar Gips 15/5
3. KK Travnik 14/6
4. MKK Litva 13/7
5. KK Živinice 78 13/7
6. KK Sloboda Dita II 12/8
7. KK Student Falcons 11/9
8. KK Gradina Srebrenik 6/14
9. KK Gradina Koteks 4/16
10. KK Maglaj 3/17
11. KK Krivaja 3/17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.