Trener Zeničana bio je razočaran načinom na koji je njegova ekipa primila gol, te na kraju ostala bez toliko željene pobjede protiv jakog protivnika

Trener Čelika nakon remija

Ornek: Jamak je za nas važan igrač, ali on sam traži izmjenu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nisu uspjeli da se osvete za najveći ovosezonski poraz, te su večeras na Bilinom polju u veoma dobrom meču remizirali 1:1. Zeničani su vodili golom Dedića do 93. minute, a onda se "ukazao" Marić u petercu, te glavom zakucao loptu za konačnih 1:1.

Nakon utakmice razočarenje igrača, stručnog štaba i navijača. Nakon utakmice šef struke Adnan Örnek istakao je da su silno njegovi igrači željeli pobjedu, ali da su opet u finišu ostali bez bodova. Pohvalio je i novog igrača u veznom redu, te se osvrnuo na zadnju liniju u ovoj utakmici.

"Prvo poluvrijeme je bilo onako kako smo i očekivali, te se kasnije nastavilo u smjeru kakvom smo željeli. Posebno je bio dobar u veznom redu novi igrač Faustin Senghor, iako smo se pribojavali prije utakmice, jer mu je ovo debi, kako će da reaguje. Na kraju nije bilo onako kako smo željeli, Dedić je u drugom dijelu imao probleme s povredom, tako da smo bili primorani na rotacije. Ubacili smo Karamatića u finišu, a Vrhovca smo pomjerili na zadnjeg veznog, jer ja nisam trener koji igra s tri stopera.Ne želimo da ostane na ovome, Široki Brijeg je dobra ekipa, mi smo izašli da pobijedimo, ali nismo ispunili cilj i zbog toga smo tužni" ističe Örnek.

Drugu utakmicu uzastopno kada Jamak izađe iz igre Čelik prima golove, te svejedno u finišu nedostaje rutine i mirnoće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jamak je zaista dobar igrač, ali on sam traži izmjenu. Ko zna da je ostao u igri, možda bi opet primili gol. Ružić ima probleme s ovim dugim loptama u posljednje vrijeme, nekad ode u prazno i zbog toga imamo poteškoća. Idemo dalje, čeka nas naredna utakmica u dobroj smo poziciji na tabeli i to treba održati do kraja prvog dijela", kazao je Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
sacekaj Ramazan,tad je Jamala najbolji!
19 3
milivoje
sacekaj Ramazan,tad je Jamala najbolji!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi