Ornek: Ne želim pričati o krizi u Željezničaru da nam se ne obije o glavu
Ornek ističe da je kvalitet lige u ovoj sezoni na većoj razini u odnosu na prošlu, te da se treba naviknuti na mnoga "iznenađenja" jer je liga podjednaka, te su male razlike između klubova u ovoj sezoni.

Strateg Čelika uoči gostovanja na Grbavici

Ornek: Ne želim pričati o krizi u Željezničaru da nam se ne obije o glavu

Nogometaši Čelika sutra gostuju na Grbavici u okviru 13. kola Premijer lige BiH. Zeničani ove sezone igraju veoma dobro, te se prema formi koju pokazuju u dosadašnjem dijelu prvenstva ove sezone "vjerovatno" neće boriti za opstanak u ligi.

Čelik sutra gostuje starom rivalu Željezničaru, kojeg je u prvoj utakmici na Bilinom polju pobijedio 1:0. Sarajlije još pamte taj poraz, nakon kojeg je i smijenjen trener Slobodan Krčmarević. Atmosfera u taboru Zeničana pred sutrašnji duel je veoma dobra. Svjesni su da je Željezničar u rezultatskoj krizi, ali isto to ih ne smije zavarati, jer na Grbavici rijetko ko može obećati unaprijed bodove.

Adnan Örnek šef struke Čelika sutra će prema najavama i posljednji put svoj ekipu bodriti s tribina, a ne s klupe za rezervne igrače. Ovaj stručnjak sutra očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da njegovi igrači imaju znanja i hrabrosti da se iz Sarajeva vrate neporaženi.

"Očekuje nas još jedan težak meč i jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu, zato moramo biti veoma oprezni i koncentrisani. Mnogo se govori o krizi u Željezničaru, ali ja to ne bih potencirao jer to nam se može obiti o glavu. Na nama je da budemo pametni i da odradimo utakmicu po dogovorenom planu iz svlačionice. Trudit ćemo se da pružimo najbolje od sebe kako bismo ostvarili što bolji rezultat", ističe Örnek.

Ima probleme oko sastavljanja ekipe, ali oni koji dobiju šansu vjeruje da će opravdati povjerenje

"Naš kapiten Fenan Salčinović, Marin Jurina, te mladi Mahir Mehić nisu u konkurenciji za sutrašnju utakmicu, dok će Ivan Livaja vjerovatno nastupiti od početka. Ja vjerujem da je ovo posljednji meč na kojem ću sjediti na tribinama, a ne na klupi, Prema najavama iz kluba protiv Širokog Brijega nakon reprezentativne pauze po prvi put ću predvoditi ekipu s klupe. Pored mene vjerovatno će i dvojica Senegalaca steći pravo nastupa, tako da bi u nastavak prvenstva ušli pojačani u igračkom smislu. Nadam se da će se okolnosti nakon reprezentativne pauze okrenuti u našu korist, te da ćemo biti sve bolji, iako imamo veoma težak raspored", nada se trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogo komentara je izazvala njegova izjava da pobjeda Čelika na Grbavici ne bi bila iznenađenje

"Željezničar spada među najbolje timove u državi i mi dolazimo njima s velikim poštovanjem. Ipak ova liga, je čini se dosta jača nego prošle sezone, te mnogo i neizvjesnija. Male su razlike između ekipa i sve je do pristupa i motiva u određenim utakmicama. Mislim da se i javnost treba naviknuti da svi imaju šanse da pobijede bez obzira kući ili na strani. Tako da ničiju pobjedu, pa ni našu eventualnu u sutrašnjem duelu ne bih nazvao iznenađenjem ,to se najbolje pokazalo u utakmicama koje su bile u Kupu", kazao je za SportSport.ba Adnan Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Bjelica prvi sudija, ima da nas ukopa kao niko. Zivi bili, pa vidjeli.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi