Ornek: Radnik će igrati defanzivnije, ali mi idemo na pobjedu i povratak u gornji dio tabele
Zeničani imaju imperativ pobjeder, jer svaki drugi rezultat ih vodi ka donjem dijelu tabele i borbi za opstanak

Strateg Čelika uoči sutrašnje utakmice

Ornek: Radnik će igrati defanzivnije, ali mi idemo na pobjedu i povratak u gornji dio tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 16. kola Premijer lige BiH na Bilinom polju dočekati tim Radnika iz Bijeljine. Biće ovo svakako duel podjednakih ekipa, koje dobro igraju na domaćem terenu, dok u gostima pružaju nešto lošije partije.

Čelik je u nizu od tri utakmice bez pobjede, te im protiv Radnika igraju samo tri boda, jer su suprotnom mogli bi doći u probleme, budući da u posljednje vrijeme dobre igre i rezultate postižu i ekipe ispod Čelika, tako da crno-crveni, ako žele zadržati poziciju među šest najboljih ekipa sutra moraju pobijediti.

Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija, na kojoj su se obratili šef struke Adnan Örnek, te defanzivac Luka Miletić.

Strateg Zeničana još ne zna hoće li sutra i konačno sjesti na klupu Čelika, te po prvi put predvoditi ekipu s terena, s druge strane osvrnuo se na ekipu Radnika i njihove kvalitete, ali i na probleme oko izostanka nekih igrača za sutrašnji duel.

"Što se tiče papira, kada sam ja u pitanju i sve je predano i završeno. Vidjet ćemo danas hoću li i konačno sjediti na klupi protiv Radnika. Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, gosti su dobra ekipa koja u gostima igra više defanzivno, ali imaju dobre kontranapade, brzo se transformišu iz faze odbrane, tako da nas ne očekuje lagan zadatak. Mi volimo igrati nogomet, volimo igrati napadački, posebno kod kuće, tako ćemo se i sutra postaviti" ističe Örnek.

Nekoliko igrača sutra neće nastupiti, a biće određenih promjena u ekipi

"Pored Grahovca, koji ima kartone, Vrhovac je povrijeđen, te će sutra propustiti utakmicu. Salčinović je jučer dobio udarac na treningu i on je upitan, nikako da pronađemo način da ga vratimo na teren. Jurina se oporavio i on trenira punim intenzitetom. Moussa je sve bolji i bolji i posljednje dvije utakmice, bili su prilično dobri. U rezultatskoj krizi, primamo dosta pacerskih golova u posljednje vrijeme, cijeli tim slabije igra, nadam se da ćemo sutra ponovo biti na visokom nivou", kaže trener Čelika.

Za igrače Čelika već se interesuju brojni klubovi iz Turske i drugih zemalja, što prije nije bio slučaj

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Određeni klubovi iz Turske prate naše igrače, to dugo godina nije bila praksa u Čeliku. To je pokazatelj da mi idemo pravim putem, na nama je da pokušamo da igrači budu još bolji, jer naši ciljevi su što bolja pozicija na tabeli, te da pravimo igrače, koje ćemo kasnije i transferirati", kazao je Örnek.

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, Livaja, Miletić, Karamatić, Bevab, Jamak, Senghor, Marone, Okić, Dedić i Jurina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Pametno Ornek rece za pricanje/pisanje gluposti :D samo sto to niste prenijeli, pronaci ce se neki u tome.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi