Osaka glavom šokirao Kolumbiju

Kolumbijci igrali s igračem manje od 3. minute

Osaka glavom šokirao Kolumbiju

Pretposljednju utakmicu 1. kruga Svjetskog prvenstva danas su u terminu od 14:00 sati u Saransku odigrali Kolumbija i Japan.

Iako su ovaj meč Kolumbijci ušli kao favoriti, budući da posjeduju jače invidualce kao što su James Rodrigeuz i Radamel Falcao, više razloga za slavlje na kraju je imao Japan koji je slavio rezultatom 2:1.

Već na samom startu vidjeli smo situaciju koja je možda i prelomila utakmicu. U 3. minuti sudac Damir Skomina je zbog igranja rukom u šesnaestercu pokazao crveni karton Sanchezu i pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač najstrožije e kazne bio je Kagawa.

Kolumbijci su, iako s igračem manje, imali veći posjed nakon prvih 20 minuta. Igrali su napadački, pred golom Japana su se nizale prilike, a na izjednačenje se čekalo do 39. minute. Skomina je nakon duela Falcaa i Nagatoma dosudio slobodan udarac za Kolumbijce kojeg je na sjajan način u gol pretvorio Quintero.

Japan je na otvaranju drugog dijela krenuo vrlo ofanzivno. Golu Kolumbije prijetili su Osako, nedugo zatim i Inui, međutim promjene rezultata nije bilo sve do 73. minute kada je nakon kornera loptu perfektno glavom pokupio Osako za vodstvo od 2:1.

Čim su Japanci zabili, odmah se Kolumbija odlučila na protuudar. Zaprijetili su u dva navrata, no Japan je uspio svoju mrežu sačuvati i upisati važnu pobjedu na startu Svjetskog prvenstva.

Svjetsko prvenstvo, grupa H:

Kolumbija - Japan 1:2

Kolumbija: Ospina, Arias, D, Sanchez, Murillo, Mojica, C. Sanchez, Lerma, Cuadrado (od 31. Barrios), Quintero (od 59. James), Izquierdo (od 70. Bacca), Falcao.

Japan: Kawashima, Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo, Hasebe, Shibasaki (od 80. Yamaguchi) , Haraguchi, Kagawa (od 70. Honda), Inui, Osako (od 85. Okazaki).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi