Osam godina su čekali: Spektakularna proslava titule prvaka

Ekskluzivni video prilog sa ulica Sarajeva

Osam godina su čekali: Spektakularna proslava titule prvaka

M. Skaka

Trebalo je preskočiti sve prepreke, boriti se sa sistemom i promijeniti ga. Trebalo je okupiti snagu koja će probuditi uspavanog diva. Trebalo im je osam godina, ali sada su ponovo tu - ispred Vječne vatre i slave pobjedu. Šampionska titula se vratila na Koševo.

U nikad neizvjesnijoj završnici sezone, FK Sarajevo je pobjedom nad Slobodom koju je na Koševo doveo Husref Musemić zaslužilo naziv prvaka Bosne i Hercegovine.

Igrači, trener Dženan Uščuplić, te Edis Kusturica, Dino Selimović, Elvir Kandardžić i Abdulah Ibraković, te članovi kolektiva FK Sarajevo, a pod zaštitničkom palicom Vincenta Tana donijeli su radost u bordo stranu grada.

Sinoć je bila njihova noć i oni su je iskoristili na najbolji mogući način. Spektakularna proslava titule na ulicama Sarajeva sasvim sigurno govori i o silnoj želji navijača i simpatizera kluba da pehar prvaka konačno nazovu svojim. Sada to s pravom mogu uraditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije