Žerićeva majstorija odgodila slavlje Bordo kadeta

Premijer omladinska liga, 28. kolo

Žerićeva majstorija odgodila slavlje Bordo kadeta

Kadeti Željezničara su u okviru 28. kola Premijer omladinske lige savladali vršnjake iz Sarajeva, a rezulat je na kraju glasio 2:1 za Plave. 

Plavi su u vodstvo stigli golom Ajdina Mujagića, a talentovanom napadaču odlično je asistirao Armin Bijedić. Bilo je to u 14. minuti utakmice. I u nastavku susreta napadač Željezničara bio je najopasniji igrač za gostujuću odbranu.

Nakon početne inicijative koju su kadeti Željezničara krunisali vodstvo, bordo tim je zaigrao nešto otvorenije, a prve prilike izabranici Sanjina Alagića nisu uspjeli realizovati.

U finišu prvopoluvremena Željezničar je odigrao jednu dobru akciju, ali je lopta nakon pokušaja Mujagića da uposli Bijedića pogodila malu mrežicu, ali s vanjske strane. 

Imalo je i Sarajevo svoju priliku preko Agića, ali je golman domaćih odlično intervenisao.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili igrači Adina Mulaosmanovića. Najbolju priliku je imao Šehić koji je sam izašao na protivničkog golmana nakon odličkog proigravanja Mujagića. Minut kasnije novu šansu za Plave imao je Bijedić, ali je loše šutirao glavom sa svega nekoliko metara.

Nakon propuštenih šansi stigla je kazna. Resić koji je ušao u drugom poluvremenu uposlio je Smajlagića koji je pogodio za poravnanje rezultata udarcem iz neposredne blizine. Nakon poravnanja bordo tim je krenuo agresivnije prema golu protivnika, a sjajnu priliku da Sarajevo dovede u vodstvo imao je Hadžić.

Da Sarajevo ne osvoji bod kojim bi osiguralo šampionsku titulu pobrinuo se Denis Žerić. Sjajni Željin veznjak je sjajno pogodio iz slobodnog udarca za veliku radost na Grbavici.

Premijer omladinska liga, 28. kolo (kadeti):
Željezničar - Sarajevo 2:1 (Mujagić, Žerić / Smajlagić)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Željezničar: Karavdić, Kurotvić, Hasanović, Maslo, Beširević, Babić, Šehić, Žerić, Bijedić, Mujagić, Tukić. Trener: Adin Mulaosmanović.

Sarajevo: Topolović, Pidro, Sadiku, Ragipović, Agić, Smajlagić, Civić, Miletić, Bošnjak, Šehić, Veladžić. Trener: Sanjin Alagić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.