Osam golova Malinovića u velikoj pobjedi Creteila

Slavlje protiv favorita

Osam golova Malinovića u velikoj pobjedi Creteila

Dž. Mrakić

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dejan Malinović bio je glavni akter susreta između njegovog Creteila s jedne i snažnog Montpelliera s druge strane u okviru 12. kola francuske lige.

Creteil je protiv učesnika Lige prvaka bio autsajder na svom terenu, međutim zahvaljujući maestralnoj partiji desnog beka naše reprezentacije uspjeli su slaviti protiv favorizovane ekipe rezultatom 27:24.

 

Uz Malinovića, koji je postigao osam golova,  u redovima pobjednika raspoložen je bio i četverostruki strijelac Alexandru Csepreghi, dok su s druge strane kod drugoplasiranog Montpelliera najefikasniji bili Aymen Toumi sa osam, odnosno Vid Kavticnik sa sedam postignutih golova.

 

Drugi naš internacionalac u redovima Creteila, Muhamed Toromanović, nije se upisivao u listu strijelaca, a vrijedi istaći da se Creteil ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto na tabeli, sa 14 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.