Osam novih igrača stiglo u Mladost DK

Započeli s pripremama za narednu sezonu

Osam novih igrača stiglo u Mladost DK

D. Kurbegović

Nakon jednomjesečnog odmora koji je uslijedio nakon susreta protiv Čelika na Bilinom polju, igrači Mladosti jučer su se okupili u klupskom salonu gdje su treneri Rahimić i Šabić izvršili prozivku, nakon čega je održan i prvi trening.

Po završetku sezone, ekipu Mladosti napustili su Miloš Milisavljević, Ibrahim Hrvat, Anis Rahimić, Kenan Muslimović i Igor Poček kao i Šerif Hasić i Anel Čurić koji su bili na posudbi u Rudaru i Travniku, a istekao im je ugovor.

Na današnjoj prozivci pojavilo se čak osam novih igrača koji su potpisali ugovor s dobojskim timom, dok su dva juniora (Samir Selimović i Belmin Šabanović) priključena prvom timu.

Mladost su pojačali: Mićo Kuzmanović, Alexandre di Estefano Marcena Rodrigues, Amer Šećerović, Milan Nedučić, Goran Brkić, Edin Murga, Tarik Abdulahović i Marin Galić.

Mićo Kuzmanović (20) je napadač koji je proteklih šest mjeseci proveo u zvorničkoj Drini. U 15 nastupa je postigao četiri gola. Nastupao je još za banjalučki Borac, Zvijezdu (Gradačac), Modriču i Jagodinu (Srbija). Upisao je i 21 nastup za omladinske selekcije reprezentacije BIH (U18, U19, U21).

Alexandre di Estefano Marcena Rodriques (23) - je brazilski napadač koji u Doboj dolazi iz brazilskog Pelotasa. Igrao je u omladinskim kategorijama America Mineira i Internacionala, te za Boa Esporte i Ponte Preta.

Amer Šećerović (19) igra na poziciji desnog beka. U Mladost dolazi iz Rudara iz Velenja. Ranije je nastupao za kadetsku selekciju Sarajeva. Ubilježio je dva nastupa za U17 reprezentaciju BiH.

Milan Nedučić (24) je 195 cm visoki stoper. U Kakanj je došao iz ekipa Dinama iz Vranja gdje je u prošloj sezoni proglašen za najboljeg defanzivca Prve lige Srbije. Igrao je još za Dinamo iz Pančeva, Dolina Padinu i Sentu.

Goran Brkić (25) je igrač sredine terena. U Mladost DK dolazi iz ekipe Zemuna. Ponikao je u OFK Beogradu, a igrao je još za Mladost iz Apatina, Kolubaru, Jedinstvo iz Užica i Metalac. Ubilježio i 21 nastup u reprezentativnom dresu Srbije, U17 i U19 gdje je postigao šest golova.

Edin Murga (21) je krilni napadač koji je ponikao u sarajevskom Željezničaru, a igrao je još za Sarajevo, grčki AEK, danski Vendsyssel i u maltežanskim FC Mosta i Birkirkara, odakle i dolazi u Doboj.

Abdulahović Tarik (18) je golman, junior FK Sarajevo koji se priključio Mladosti.

Marin Galić (21) je vezni igrač koji je ponikao u Željezničaru odakle je prešao u Zrinjski. Posljednji angažman je imao u Branitelju u kojem je u prošloj sezoni u 26 utakmica postigao pet golova.

''Organizacijski smo dosta sazreli, a i igrački smo mnogo napredovali. Cilj nam je da u ligi 12 budemo među prvih šest ekipa.'' - rekao je šef stručnog štaba i menadžer Mladosti Ibro Rahimić kratko u obraćanju svojim fudbalerima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi dio priprema igrači Mladosti će obaviti u Kaknju, a za 27. juni 2016. godine planiran je i prvi kontrolni susret sa Željezničarom na Kupresu. Ekipa iz Doboja kod Kaknja ima nekoliko ponuda za glavni dio priprema koji će početi 5. jula 2016. godine (Zlatibor, Pohorje, Austrija, Njemačka, Švicarska).

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti