Novi radovi na stadionu Mladosti

Poboljšanje infrastrukture

Novi radovi na stadionu Mladosti

Na stadionu Mladosti iz Doboja kod Kaknja se ovih dana odvijaju novi radovi na poboljšanju funkcionalne i estetske dimenzije ovog sportskog kompleksa. 

U toku su radovi na postavljanju instalacija za navodnjavanje travnjaka. Kroz sredinu terena će biti postavljene prskalice.

Izvršeno je i pomicanje terena prema tribini, pomoćni teren je proširen, a radovi u predstojećem periodu bit će usmjereni na osposobljavanje pomoćnog terena koji će služiti za treninge seniorskog tima i za odigravanje prvenstvenih utakmica omladinskih kategorija ovog kluba.

Radi se i na ozvučejnu stadiona, kao i pripremama za postavljanje velikog displeja.

O čemu se zapravo radi u izjavi za fkmladost.ba direktor kluba Enes Bistrivoda.

''Riječ je o navodnjavanju glavnog terena koji je automatizovan i radi na principu elektromagnetnih ventila, odnosno iz kabine je moguće navodjnavanje –puštanje u sistem jedne prskalice ili više njih zajedno. Proširili smo i pomoćni teren, po širini za nekih 20 metara, a po dužini 10 metara, tako da sada imamo pomoćni teren dimenzija 93x62 metra što zadovoljava standarde NS BIH, te će omladinske kategorije našeg kluba svoje utakmice igrati na tom terenu. Položeni su i kablovi za displej i ozvučenje od dvije kutije na sjevereu i četiri na zapadu", rekao je Bistrivoda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Planirano je da radovi budu završeni u narednih nekoliko dana, a onda će Rahimić i Šabić u ponedjeljak 13. juna izvršiti prozivku igrača i početi sa pripremama na narednu sezonu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi