Osam poena Wrighta, Panata lako do polufinala

HEBA liga, doigravanjew

Osam poena Wrighta, Panata lako do polufinala

Edmir Škorić

Košarkaši Panathinaikosa i PAOK-a gostujućim pobjedama večeras su izborili polufinale doigravanja za prvaka Grčke.

Panathinaikos, branitelj naslova HEBA lige, u dva je susreta, bez imalo poteškoća, eliminisao Apollon. Panata je pred svojim navijačima prije tri dana slavila 88:61, a slično je bilo i večeras, jer su gosti iz Atine slavili sa 82:67.

Diamantisi je predvodio Panathinaikos sa 16 poena, Mavrokefalidis je ubacio 14, a Lasme 10 poena. Naš bivši reprezentativac Zack Wright je ubacio osam poena uz šest skokova.  U sastavu Apollona je daleko najefikasniji bio Ross sa 23 poena.

PAOK je sa 79:75 slavio u gostima kod Kifise i s ukupnih 2:0 završio četvrtfinalnu seriju. Tsairelis je ubacio 17 poena, Charalabidis 23 kod gostiju iz Soluna, a Tsaldaris 14 kod domaćih. Bivši bh. reprezentativac Saša Vasiljević imao je učinak od osam poena i četiri asistencije. 

Ranije su polufinale doigravanja izborili Panionios i Olympiakos. 

HEBA liga, četvrtfinale doigravanja, uzvrati:
Apollon - Panathinaikos 67:82 (0:2 na kraju serije)
Kifisia - PAOK 75:79 (0:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.