Osam Slovaka igra Ligu prvaka

Osam Slovaka igra Ligu prvaka

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Slovačke najveća je prepreka našim Zmajevima na putu za Mundijal u Brazilu.

Slovaci nisu nimalo bezazlena ekipa, te sigurno izabranicima Safeta Sušića neće biti jednostavno u dvomeču koji slijedi. Prva zvijezda slovačke reprezentacije je veznjak Napolija Marek Hamšik.

U Slovačkoj igra osam nogometaša koji će nastupati u grupnoj fazi Lige prvaka. Osim pomenutog Hamšika, nastupit će još Matuš Kovačik, Marian Čišovsky, Michael Duriš i Marek Bakoš (Plzen), Tomaš Hubočan (Zenit), Vladimir Weiss (Olympiakos), te Stanislav Lobotka (Ajax).

Kada su u pitanju bh. igrači u najelitnijem klupskom natjecanju, predstavljat će nas Edin Džeko (Manchester City), Elvir Rahimić (CSKA) i Emir Spahić (Bayer).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.