Osasuna protiv Sociedada prekinula seriju od pet poraza

Primera

Osasuna protiv Sociedada prekinula seriju od pet poraza

E. Škorić

Nogometaši Osasune osvojili su vrijedan bod u borbi za opstanak. U Pamploni su remizirali s Real Sociedadom.

Osasuna je ugostila Sociedad u 31. kolu Primere i konačno prekinula seriju poraza. Pamplonci su imali pet vezanih poraza i mogu biti sretni da su danas konačno neporaženi.

Mada, loše su i danas otvorili utakmicu. Carlos Vela je nesebično proigrao Castra, koji je postigao pogodak za slavlje gostiju. 

Uspio je Osasunu poraza spasiti Riera, koji je u 59. minuti, nakon ubačaja iz kornera, glavom loptu spremio u mrežu. Do kraja više nije bilo promjene. 

Sociedad ostaje šestoplasirani sa 50 bodova, dok je Osasuna 17-plasirana sa 30 bodova, koliko ima i 18-plasirani Valladolid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 31. kolo:
Osasuna - Sociedad 1:1 (Riera 59/ Castro 7)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.