Osijek najbolji u Gabeli
Osiječani se bolje snašli po teškom terenu

Kiša pokvarila završnicu turnira

Osijek najbolji u Gabeli

M. Maksimović

Hrvatski prvoligaš Osijek pobjednik je Memorijalnog turnira Andrija Anković u Gabeli. U finalnom susretu Osijek je nakog boljeg izvođenja jednesteraca zagrebački Dinamo 4:3.

Utakmica je odigrana po izuzetno teškom terenu, a nakon 90.minuta nije pobjednika, rezultat je glasio 0:0. Više koncetracije su kod izvođenja jedanesteraca imali igrači Osijeka, dok su kod Dinama
neprecizni bili Sivonjić i Tomečak. Igrač Dinama Ivica Vrdoljak je proglašen za najboljeg igrača turnira, najbolji golman stiže iz pobjedničke ekipe, radi se o Ivanu Vargiću, dok je Marijo Mandžukić igrač koji najviše podsjeća na pokojnog Andriju Ankovića.

Utakmica za treće mjesto između domaćeg GOŠK-a i Zrinjskog iz Mostara nije odigrana jer su domaćini željeli sačuvati teren sa finalnu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.