Osijek ne staje: Pala i Rijeka

Upisali pobjedu

Osijek ne staje: Pala i Rijeka

E. Čaušević

Fudbaleri Osijeka večeras su na domaćem terenu savladali Rijeku u okviru 4. kola HNL-a.

Osijek i Rijeka veoma dobro igraju ove sezone u evropskim takmičenjima, pa je večerašnji duel u Gradskom vrtu opravdano bio derbi ovog kola uz meč na Maksimiru između Dinama i Hajduka. Domaći tim uspio je na kraju da dođe do tri boda i slavi s minimalnih 1:0.

Odlučujući trenutak na utakmici desio se u 17. minuti kada je Elez skrivio penal, a siguran s bijele tačke bio je Barišić za 1:0. Do kraja meča Rijeka je pokušala svim silama da se vrati, no nije uspjela.

Da stvar bude gora za goste s Rujevice od 35. minute igrali su s igračem manje jer je za svega tri minute Vesović uspio da dobije dva žuta, odnosno crveni karton. Osijek je sada šesti na tabeli sa šest bodova, a Rijeka je druga sa devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi