Osim: Ako se budemo popravljali, imamo se čemu nadati

Trener Željezničara najavio drugi dio polusezone

Osim: Ako se budemo popravljali, imamo se čemu nadati

A. Čaušević

Prije prvog ovogodišnjeg treninga FK Željezničar press-konferenciju održao je trener Plavih Amar Osim. 

Željezničar je tokom pauze napravio nekoliko promjena u igračkom kadru, a ekipu je napustio dosadašnji kapiten Sulejman Krpić, a stigao je Ivan Lendrić.

"Da imamo 15 miliona budžet ne bismo bili sigurni da li taj igrač može zamijeniti igrača koji je otišao. Vrijeme će pokazati da li smo kompenzirali njegov odlazak", kazao je Osim.

"Imamo Ermina Zeca koji je tu, imamo Zajmovića i ostalih ofanzivnih igrača. Ovisi od toga kako se Zec bude ponašao. Ako ne bude mogao igrati vjerovatno bi bili u situaciji da dovedemo nekog igrača. Imamo nekih 10-15 igrača da pokušamo nekog naći."

"Imamo to što imamo, pokušat ćemo izvući maksimum."

Osim je dodao da se u narednom preriodu može očekivati dodatni napredak te da se ekipa dodatno popravi i upozna.

"Mi smo tu gdje jesmo, blizu samog vrha, pokušat ćemo na tragu onog što smo radili zadnjih godinu dana, ako se uspijemo popravljati, onda se idućih šest mjeseci imamo čemu nadati, bolje se upoznajemo, navikavamo se, nikom nije bio cilj da pretjerano mijenja ekipu. Ekipa koju smo imali nije bila loša uz dodatno upoznavanje i energiju može biti samo bolja. Nismo doveli Iniestu, Teveza, već igrača koji su bili tu..."

Nekim igračima na kraju sezone ističe ugovor.

"Nećemo ih nabiti nogom, već ćemo priliku dati nekim drugim igračima. Znači da ti igrači sebe ne vide u ovom klubu, takvi nam ne trebaju, takvi ljudi nam ne trebaju u ovom trenutku. Imamo isti cilj koji ćemo odraditi kroz klub. Takvi nam ne trebaju", poručio je trofejni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prokomentarisao je Osim i trenersku promjenu u FK Sarajevo.

"Često se dešava da novi trener donese novu energiju, trener koji je došao i koji je otišao su dobri treneri. Sad niko ne zna šta će biti, hoće li trebati više vremena za prilagodbu ili će izvući neki potencijal, nadam se da će se malo duže upoznavati, iskreno", kazao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjo
morz retardirani hahhaha
0 8
user1571956549
Amare kralju samo napred.... VOLIM TE ZELJOOOO.....
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi