Osim: Dobro je završilo sa samo šest golova...

Još jedno ili dva pojačanja stiže na Grbavicu

Osim: Dobro je završilo sa samo šest golova...

Trener Željezničara Amar Osim govorio je za SportSport.ba nakon današnjeg poraza u pripremnom meču protiv Olimpije od 6:3. 

Osim kaže sljedeće:

"Izmiješali smo i mi i oni ekipe. Mi smo u prvom poluvremenu igrali sa najboljom ekipom, a oni su igrali s nekakvom... U drugom su oni uveli neke bolje igrače, dok smo mi promijenili igrače . Tu je razlika bila drastično u njihovu korist, ali to nije razlog zbog kojeg trebaš primiti šest golova, ali dobro. Vidjeli smo šta ko može. Kod ove druge ekipe se vidjela razlika u fizici prije svega i u ozbiljnosti. Dok su ovi koji su igrali u prvom poluvremenu imali opet neke svoje adute koje u drugom poluvremenu nisu uspjeli da pokažu ili su malo bili iznenađeni promjenama u Olimpiji. U nekim situacijama u drugom poluvremenu smo jako zbunjeno djelovali. Prije svega kod prekida i kod nekih situacija koje bi se trebale mngo lakše rješavati. Treba izvući dobre strane iz svega. Nismo odavno igrali protiv jedne ovakve ekipe kao što je Olimpija. Bolje će to malo izgledati u narednom periodu...", kaže Osim.

"Čudna je utakmica. U prvom poluvremenu nismo imali nikakvih problema. Utakmica se igrala u nekakvom ritmu koji je nama odgovarao. Oni su u nastavku igrali agresivnije, dali jedan gol iz kornera, pa drugi... Četvrti opet je bio korner... Kad su kasnije ovi mlađi kod nas ušli nismo se imali čemu ipak nadati. Tako da je dobro završilo jer smo primili samo šest golova obzirom da su oni iz svakog napada bili u prilici da postignu gol, zadnjih pola sata pogotovo. Nije to samo do odbrane, već do čitave ekipe. Teško je reći bilo šta jer u drugom poluvremenu su igrale skroz druge ekipe i teško je bilo šta analizirati jer je razlika bila evidentno na njihovoj strani. Ovo je jedan dobar trening da vidiš gdje si, šta si..."

Šta je pozitivno?

"U prvom poluvremenu smo mi držali nekakav ritam koji nam je odgovarao. Bili smo mirni, organizovani. Iskoristili smo naše jake strane. A u drugom dijelu se okrenulo u njihovu korist. Nije to baš tako kao što rezultat govori. Izgledalo je bolje u prvom poluvremenu".

Igrački kadar, hoće li biti promjena?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da ćemo dovesti još jednog ili dvojicu igrača još dok smo u Antaliji. Neki igrači ne mogu igrati. Ali moram reći da kad smo kompletni nismo loši. To smo i danas pokazali u nekiim trenucima. Vidjeli smo danas šta smo trebali vidjeti", kaže na kraju Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...e jbg,nije bilo taje da nastima...bit ce bolje drugi put.
9 16
DylanDog
Brko je najjači!
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi