Osim: Igrom nisam zadovoljan pošto igre nije ni bilo

Željezničar remizirao protiv Proletera

Osim: Igrom nisam zadovoljan pošto igre nije ni bilo

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su na pripremama u Antaliji odigrali još jednu prijateljsku utakmicu.

Plavi su remizirali protiv ekipe Proletera iz Novog Sada, a konačan rezultat meča bio je 1:1. Proleter je poveo golom Babića u 62. minuti, no remi Želji donio je Damir Sadiković u finišu utakmice sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Nakon utakmice trener sarajevskog tima Amar Osim nije bio baš zadovoljan predstavom svojih fudbalera.

"Igrom nisam zadovoljan pošto igre nije ni bilo. Zbog čega je to bilo tako treba tražiti uzroke, zbog vjetra vjerovatno jer je teren zbog vjetra bio malo čudan i lopta je teško išla. Da li igrači bili neraspoloženi zbog toga ili što protivnik nominalno nije neka velika ekipa bez obzira što igraju u boljoj ligi od naše i ozbiljan su klub. Uglavnom nisu bili raspoloženi za igru kao prethodnih mečeva što je iznenađujuće jer su bili odmorniji nego ikad prije. Tako da je performansa bila prilično tanka i jedino je pozitivno što nismo izgubili jer smo realno u drugom poluvremenu trebali izgubiti. Mi smo izjednačili individualnim kvalitetom Sadikovića, ali smo bili lohotni", rekao je Osim.

Trener Željezničara govorio je i o igri odbrane koja nije oduševila na ovom meču.

"Ne znam šta bih vam rekao. Nismo danas puno ni primili ni dali za razliku od prošle utakmice gdje je bilo više golova u obje mreže. Ova utakmica je bila mrtvija poprilično i nakon prvog poluvremena nisam mislio da će se išta desiti. Međutim, uspjeli smo pogriješiti opet i primili smo gol nakon neke tranzicije. Izjednačili smo malo sretno i kvalitetnom individualca. Generalno je bilo prilično mrljavo. Donekle mogu da razumijem igrače jer je ambijent za igru bio prilično ružan, ali ne mogu skroz jer je ovo pripremni period i utakmica gdje smo planirali da se neke stvari vide. Ne samo taktika nego i ozbiljnost i pristup i ako nisi u stanju na pripremama biti skoncentrisan i napet, šta onda u prvenstvu očekivati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim se osvrnuo i na naredni prijateljski meč protiv Zoryje.

"Bit ćemo odmorniji i imat ćemo protivnika koji će nas više motivisati. Kažu prognoze da će i vrijeme biti bolje tako da očekujemo da ćemo biti raspoloženiji. Mali je problem što je Zoryja puno jača nego pritivnici dosadašnji. Očekujem drugačiju utakmicu, bolji pristup s naše strane i zadovoljit će me da vidim da igrači odigraju utakmicu u kvalitetnom ritmu i ozbiljno, a rezultat će biti kakav bude i neće ovisiti od nas ako oni budu na svom nivou i bit će nam jako teško", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Brko King
6 1
Rajvosa2019
Brkica je legenda sa svojim komentarima
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi