Osim: Korupcije ima svuda, samo se šuti

Reakcije na hapšenja u Hrvatskoj

Osim: Korupcije ima svuda, samo se šuti

Afera sa namještanjem utakmica u kojima učestvuju fudbalske sudije i zvaničnici potresa susjednu Hrvatsku, a sasvim je nerealno očekivati da toga nema i kod nas.

Hrvatski nogometni savez ovih dana potresa afera oko hapšenja Željka Širića i Stjepana Djedovića, koji su privedeni zbog mita i korupcije.

Predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Ivica Osim kaže kako nije previše iznenađen ovim stvarima, te napominje da korupcija ima svugdje u svijetu fudbala.

"Svuda u svijetu toga ima, samo se šuti, a kada se nešto dogodi na našim prostorima, onda svi mi jedva čekamo da o tome govorimo, blatimo...", kaže Osim za Večernji list.

"Fudbal je postao veliki biznis i u njemu je sve moguće. Mene to ne iznenađuje. Svuda gdje je veliki novac u igri otvara se mnogo prostora i za mutne igre. Ni fudbal nije izuzetak, veliki se novac tu okreće da bi sve bilo čisto", dodao je Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije