Osim: Nadam se da smo ostali normalni

Godina dana Komiteta za normalizaciju

Osim: Nadam se da smo ostali normalni

Povodom godišnjice rada Komiteta za normalizaciju u Travniku je održana press konferencija na kojoj su o proteklom periodu govorili predsjednik Ivica Osim, potpredsjednici Darko Ljubojević i Elvedin Begić, te generalni sekretar Jasmin Baković,

Druženje sa predstavnicima medija otvorio je predsjednik Osim izjavom u svom stilu: 

 

"Nadam se da smo ostali normalni poslije godinu dan, to je bilo najvažnije“, kazao je Osim. 

 

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković je među najvažnije aktivnosti komiteta u proteklih 12 mjeseci ubrojio zakazivanje Skupštine NSBiH i usvajanje Statuta, nakon čega je ukinuta suspenzija Saveza od strane FIFA-e i UEFA-e.  

 

"Do danas su održana 42 sastanka i sve odluke bile su donesene jednoglasno. Komitet je obezbijedio sponzora Premijer lige, a klubovi su oslobođeni plaćanja kotizacije. Pokrenuta je inicijative za formiranje Udruge premijerligaša i reorganizacije takmičenja. Komitet je također učinio mnogo na finansijskoj konsolidaciji, smanjenju duga, te je preduzeo određene zakonske mjere prema odgovornim osobama. Također, pokrenuta  je reforma administracije, kao i duge aktivnosti koje bi dovele do poboljšanja rada administracije Saveza“, kazao je Baković.  

 

Član komiteta Darko Ljubojević je naglasio, da je Savez bio u teškoj situaciji, ali da je angažovanjem svih ispunjen osnovni cilj -usvajanje Statuta.

 

"Treba napomenuti da su veliki doprinos u radu komiteta dali i ambasadori Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sergej Barbarez. Uspjeli smo vratiti imidž i pozitivnu atmosferu“, kazao je Ljubojević.  

 

Na kraju press konferencije generalni sekretar Baković je uručio prigodne poklone članovima komiteta za njihov doprinos u stabilizaciji stanja u nogometu u našoj zemlji. 

 

Prije press konferencije predsjednik Osim, potpredsjednik Begić i generalni sekretar Baković su bili gosti načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, kao i NSSBK-a, navodi se u saopćenju.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.