Osim najavio meč sa Zvijezdom 09: Ne bojimo se, igrače sam pozvao na oprez

Plavi bez prava na kiks

Osim najavio meč sa Zvijezdom 09: Ne bojimo se, igrače sam pozvao na oprez

S. Grebović

Fudbalere Željezničara nakon gostovanja u prvom kolu proljetnog dijela očekuje novo i to Zvijezdi 09 u Ugljeviku.

Plavi su remizirali protiv Radnika u prošlom kolu 0:0 pa se pobjeda protiv fenjeraša na tabeli nameće kao imperativ. Taj susret je na press konferenciji najavio šef struke tima sa Grbavice, Amar Osim.

"Imamo dosta bolesnih igrača. Neke vodimo iako su "hafifni", a da li će se oporaviti do početka utakmica ne znamo još uvijek. Čuo sam se jučer sa Zildžovićem. Istina je da su željeli da odgode utakmicu što nama nije smetalo, ali jednostavno nije bilo prostora jer igramo Kup sredinom sedmice. Nemoguće je jednostavno."

Što se tiče sutrašnjeg sastava Osim je rekao:

"S kakvim ćemo timom izaći vidjećemo. Jovanovića nećemo voditi, a i Pavić je također jako loš. Osim njih tu je nekoliko i juniora koji su bolesni uz neke trenere i doktora, tako da vam je sve jasno. Cilj je pobjeda, kao i uvijek bez obzira na okolnosti. Definitvno je utakmica koju moramo dobiti jer trijumf nismo upisali još od kraja novembra. Pobjeda nam nosi dodatno samopuzdanje. O Kup utakmici ćemo razmišljat čim završi utakmica sutra. Tri mjeseca smo odmarali tako da ne razmišljam da odmaram neke igrače. Daj Bože da imamo prostora za kalkulacije ali nemamo jednostavno. Pozitivna stvar je što smo odigrali utakmicu u sličnim uslovima u prošlom kolu. Teren kakav god da bude ne može nas iznenaditi. Uvijek treba biti oprezan, trener sam koji voli popraviti statistiku. Pogledajte par zadnjih utakmica kući koje su igrali i sve će vam biti jasno. Dobili su Zrinjski, a Sarajevu su otkinuli dva boda", rekao je Osim i još dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očigledno da su motivitiraniji protiv velikih ekipa. Pribojavam se svake utakmice pa tako i ove sutra, ali to ne znači da se bojim, nego želim upozoriti igrače da budu što spremniji bez obzira što djeluje da je protivnik slab. To su igrači koji treniraju svaki dan kao i mi i imaju određenog iskustva. Mogu biti jako nezgodni ako budu imali svoj dan, ali nas će se više pitati nego njih to se mora znati", poručio je trener Željezničara.

Utakmica između Zvijezde 09 i Željezničara na rasporedu je sutra od 14:30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rekorderi
Pavić haman za sveštenika...Znači najjači trener kod nas!
7 0
nijepoznat
Zeljo Sampion
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi