Osim neće biti savjetnik Japanaca
Japancima važnije Osimovo zdravlje od funkcije

Razlaz našeg stručnjaka i Japanski savez

Osim neće biti savjetnik Japanaca

Ivica Osim, naš proslavljeni trenerski stručnjak na kraju mjeseca neće produžiti ugovor sa Japanskim fudbalskim savezom, odnosno napustiće funkciju savjetnika tamošnjeg nacionalnog tima.

Kako su javili japanski mediji, glavni razlog za „raskidanje saradnje“ je zdravstveno stanje našeg trenera koji je u novembru mjesecu prošle godine doživio težak moždani udar.

Nakon oporavka od moždanog udara, Japanci su Osima imenovali za savjetnika njihovog nacionalnog tima, ali je sada odlučeno da se saradnja prekida zbog toga što je važnije da se Osim u potpunosti oporavi, te da pri tome ne vrši nikakve funkcije u fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.