Osim o duelu s Newcastleom: Već u podne se Grbavici nije moglo prići

Sjećanje na Newcastle

Osim o duelu s Newcastleom: Već u podne se Grbavici nije moglo prići

Edmir Škorić

Prošlo je ravno 18 godina otkako je na Koševu Željezničar ugostio slavni Newcastle u trećem pretkolu Lige prvaka.

Tada je skoro 40.000 gledatelja gledalo tada veliki i moćni Newcastle na najvećem bh. stadionu. To je vjerovatno bila najbolja utakmica Željezmičara u Evropi u novijem periodu, a Sarajevo je taj dan cijelo bilo u plavo-bijelim bojama.

Nakon što su izbacili Akranes i Lillestroem, Plavi su imali pred sobom ispit zrelosti i ispit generacije. Svi su vjerovali da su čuda moguća i plasman u grupnu fazu, ali nažalost tim kojeg je tada vodio i današnji trener Željezničara Amar Osim nije uspio. Alan Shearer i kompanija bili su prejaki, pa su slavili u dva meča.

Na Koševu je bilo 1:0, a jedini gol zabio je tadašnji engleski reprezentativac Kieron Dyer.

Utakmica sa Svrakama će ostati upamćena po strašnoj atmosferi za koju je čak i gosti navikli igrati pred ispunjenim stadionima, rekli da je bila spektakularna. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije bilo straha od katastrofe, pogotovo ne u Sarajevu", kratko je za SportSport.ba rekao Amar Osim, koji je prije 18 godina sjedio na klupi Željezničara.

"Vratio" se Osim 18 godina unazad. "Dobro se sjećam da se oko podne nije moglo prići stadionu Grbavica. Karte su se prodavale".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
Uh braco 18 godina od 3. Pretkola pa i santa leda bi zaplakala....
8 0
komshija
Njukastl odigrao s 3% snage
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi