Sloboda protiv Željezničara počinje ciklus teških mečeva: "Sa svakim se igra tri puta..."

Predragović zabio prvijenac za Slobodu

Sloboda protiv Željezničara počinje ciklus teških mečeva: "Sa svakim se igra tri puta..." · Intervju

A. Čaušević

Sloboda je prvu pobjedu u novoj sezoni upisala u trećem kolu. Na Tušnju je sa ubjedljivih 3:0 poražena ekipa Mladosti.

Strijelac drugog gola, a svog prvog u dresu Slobode bio je Fedor Predragović. S 25-godišnjim veznjakom smo razgovorali o dosadašnjem dijelu sezone i onom što slijedi u nastavku.

Nakon remija u prvom kolu protiv Radnika, te poraza u Banja Luci, jako važna pobjeda za Slobodu jučer na Tušnju?

Jeste jako važna pobjeda za nas, mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Bitno je da smo pobijedili jer je ovo prva pobjeda u sezoni i pobjeda koja nam daje vjetar u leđa i nadam se u narednim utakmicama da ćemo ponoviti ovakav pristup na utakmici i rezultat.

Uspio si postići gol u ubjedljivoj pobjedi svoje ekipe, koliko je on važan za tvoje samopouzdanje?

Mnogo mi znači ovaj gol jer je prvijenac u dresu Slobode i nadam se da će ih biti još mnogo ove sezone.

Tri kola četiri osvojena boda, da li si zadovoljan startom u novoj sezoni?

Pa dobro zadovoljni smo startom, jedino ostaje žal sto nismo Radnika pobijedili na otvaranju sezone ali i ovako možemo biti zadovoljni startom.

Za vikend u Tuzlu dolazi ekipa Željezničara koja je stopostotna. Da li Sloboda može do iznenađenja u ovom susretu?

Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u državi i ekipa u najboljoj formi trenutno. Ipak, uz pristup kao u utakmici protiv Mladosti vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat u ovoj utakmici.

Upravo tom utakmicom protiv Željezničara za Slobodu kreće mini ciklus od tri jako teške utakmice. Željezničar, Zrinjski, Široki, da li to može biti problem za vašu ekipu?

Imamo malo teži raspored sad narednih par kola, ali nas ne treba to interesovati, sa svakim se igra triput, mi idemo iz utakmice u utakmicu i nadam se dobrim rezultatima i igrama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igraš li SportSport.ba fantasy Premijer lige Bosne i Hercegovine? Ako da, jesi li sebe uvrstio u svoj tim i ko ti je kapiten?

Ja lično ne igram, ali mi igra jedan od najboljih drugova pa kao da igram i ja pošto me ispituje koje igrače treba da stavi i tako. Za svaku pohvalu je ideja i način na koji je kreirana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

manijaci
Ubit ce vas ŽELJO ko mraz paprike
7 6
papagaj
Da crveni ne bi nikad vi gola ne bi dali
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi