Osim: Pokušaćemo ih zadeverat

Željezničar gostuje Borcu

Osim: Pokušaćemo ih zadeverat

Željezničar će sutra u Banja Luci protiv Borca pokušati odbraniti gol prednosti iz prvog susreta u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevska ekipa slavila je sa minimalnih 1:0 u prvom susretu dva stara rivala igranom na Grbavici, te sutra u Banja Luku putuje sa minimalnom prednosti.

 

Menadžer Željezničara Amar Osim upozorava da njegovoj ekipi sutra neće biti nimalo lako protiv Banjalučana.

 

"Biće teško, u to sam siguran. Borac je dolaskom novog trenera radikalno promijenio stil igre. Sada igraju mnogo agresivnije i spremni su preuzeti rizik na terenu. Ako im se poklope stvari mogu biti jako neugodni. Mi imamo prednost iz prve utakmice, ali to ne znači ništa ako sutra u Banja Luci ne budemo u svom elementu. Međutim, ako ne budemo na svom nivou, u svakom segmentu igre, oni imaju kvalitetu da nas kazne", kazao je Osim u najavi utakmice za SportSport.ba.

 

Stratega Željezničara muče problemi sa povredama igrača, ali kako kaže očekuje da će sutra ipak imati gotovo pa najjači sastav.

 

"Jučer mi se na povrede na treningu žalilo pet, šest igrača. Ipak, očekujem da se danas njih barem četvorica vrate treniranju, tako da ću imati na raspolaganju otprilike najjači sastav".

 

Željezničar se nalazi u velikoj seriji odigranih utakmica bez poraza, ali i bez primljenog gola. Osim, međutim, ne vjeruje kako će se niz bez primljenog gola nastaviti i u Banja Luci.

 

Posljednji gol u zvaničnoj utakmici Željezničar je primio u 12. kolu Premijer lige BiH protiv Slavije, a nakon toga uslijedila je serija od sedam utakmica u prvenstvu, te tri utakmice u Kupu bez primljenog gola.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"To je pokazatelj da smo prilično čvrsti. Međutim, to je statistika. Ipak, mi definitivno prolazimo ako ne primimo gol u Banja Luci, mada mislim da ćemo morati zabiti da prođemo u finale. Ne vjerujem da se utakmica može završiti bez golova. Mi jednostavno ne smijemo odigrati na nulu, jer bi u tom slučaju dali Borcu šansu za prolazak. Kada igrate na nulu, onda protivniku dajete prostora da vas kazni u napadu. Mi možda na strani možemo ići na nulu protiv slabijih protivnika, ali nikako ne protiv Borca, koji ima nekoliko vrhunskih igrača koji mogu riješiti pitanje pobjednika u svakom trenutku. Pokušaćemo ih zadeverat, to je bolja opcija", dodao je Osim na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti