Osim pred derbi na Tušnju: Da bi pobijedio treba zabiti gol

U susret meču sa Slobodom

Osim pred derbi na Tušnju: Da bi pobijedio treba zabiti gol

S. Grebović

Nakon što prošle sedmice nisu igrali prvenstvenu utakmicu sa Čelikom zbog finansijskih problema Zeničana, ove će igrači Željezničara na teren, a za protivnika će imati ekipu Slobode.

Povodom ove utakmice predstavnicima medija su se u press sali FK Željezničar obratili šef struke Plavih i prvotimac Sinan Ramović.

"Što se tiče treninga i dinamike neigranje sa Čelikom je malo poremetilo ekipu. Nećemo se puno žalit što smo ispali iz ritma. Vidjećemo u subotu kako će se to odraziti na nas, jer se nismo do sad sa ovom situacijom susretali. Sloboda je uvijek Sloboda. Sa njima nema nikakvih pravila, biće guravo, znamo šta nas čeka. U nekoliko utamica su nezasluženo poraženi. Protiv Sarajeva su osvojili važan bod i zaslužen ja bih rekao. U Mostaru su imal 4-5 situacija koje su mirisale na gol, što nikako nije za potcijeniti. Teško je igrati protiv takvih ekipa koje znaju koliko mogu i ponašaju se u skladu s tim, a upravo Sloboda na takvu ekipu liči. Spremamo se, ali ne zavisi sve od nas. Zadnjih nekoliko utakmica smo sa njima odigrali 0:0, ali da bi pobjedio treba zabiti gol, a naš je cilj da uvijek pobijedimo. Što se tiče igračkog kadra, neki su očistili kartone, a neki su se oporavili."

Prisutnima se obratio i prvotimac Plavih Sinan Ramović.

"Po meni najviše nam je falio karatker i ozbiljniji pristup. Moramo pokazati veći voljni momenat. Možemo biti zadovoljni jer smo u vrhu tabele. Znamo kako je uvijek kada Željo gostuje na Tušnju. Sigurno da nas čeka težak teren. Što se tiče Slobode analizirali smo ih detaljno i kao što sam rekao moramo biti borbeniji nego što smo do sada bili kako bi se vratili s pobjedom što je naš cilj."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Slobode i Željezničara na rasporedu je sutra od 16:30 na stadionu Tušanj.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Čuj Lutvinog kućnog ljubimca, nemoj zezati da treba zabiti go. Nije dovoljno samo kupiti sudije.
10 6
Cibre
Da li ce opet nogometni savez naci dlaku u j.... SLOBODI u korist Zeljeznicara i dobit 3 boda bez igranja utakmice!
10 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi