Osim pred Široki: Pa, i do sada smo analizirali protivnike, i?

Trener FK Željezničar

Osim pred Široki: Pa, i do sada smo analizirali protivnike, i?

Fudbaleri Željezničara sutra navečer će igrati protiv Širokog Brijega susret u okviru Premijer lige BiH na Grbavaci.

Tim povodom medijima u Plavom salonu danas se obratio šef stručnog štaba Amar Osim.

"Jel vi mislite da mi protivnike nismo analizirali prije ove utakmice? Mi se ubismo analizirajući protivnike, ali to ne daje garanciju da će biti kako treba. Ja bih sad potpisao da sutra kiksamo, a da sve do kraja dobijemo. U tom slučaju smo sigurno u Evropi".

"Široki ima slabosti, a nećemo ih izlagati ovjde na pressici, a da li ćemo ih iskoristiti ostaje nam da vidimo".

"Pobjediti Krupu nije bilo lako, nikoga nije lako pobijediti što se i vidi po rezultatima. Fakat se svi u ovoj ligi bore za nešto i protiv svakoga je teško. Imamo dobro raspoloženje, sutrašnjeg protivnika respektujemo maksimalno što zbog rezultata što zbog pozicije na tabeli. Ne igramo protiv protivnika kojeg možemo podcijeniti".

Komentarisao je i kvalitet lige.

"Prije šest godina je bilo boljih ekipa, ali je suđenje bilo slabije. Bilo je teže gostujućim timovima. I ovo je nekakav kvalitet kad imaš 12 ekipa koje se za nešto bore. Veće su razlike prije bile između vodećih timova i između ovih u donjem dijelu tabele. Sada, ako neko nekoga podcijeni, ako je teren malo lošiji ili je vruće, ne vidi se razlika između dobre i loše ekipe".

"Kad bi svi imali dobre terene, kao što je slučaj u Hrvatskoj ili Sloveniji, bilo bi puno bolje. Loši tereni su rak rana našeg fudbala, ali znamo da to nije lako riješiti"

Na pressici je prisustvovao i golman Irfan Fejzić.

"Treniram i radim cijeli život da bih bio na golu. Došao sam u Željezničar da budem alternativa za Kjosevskog, sve vrijeme smo nas dvojica imali prijateljski odnos. Ipak, nisam sebe zapostavljao i trenirao sam maksimalno. Hvala stručnom štabu na ukazanom povjerenju. Moje je da radim, a na stručnom štabu je da ocijeni je li to dovoljno dobro".

"Odlično poznajemo čvrstu ekipu Širokog Brijega. Napravili su ove sezone, u drugom dijelu, dobre rezultate, ali to nama daje za pravo da ih maksimalno respektujemo. Sutra ko bude istrčao na teren od igrača mora pružiti maksimalne mogućnosti kako bi ostvarili željeni rezultat. Sa sutrašnjom pobjedom bi bili u direktnoj bori za treće mjesto. Neće biti lako, ali sam ubjeđen da ćemo pobijediti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, susret Željezničara i Širokog Brijega počinje sutra od 20.00 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
Amar maglu prodaje!!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi