Osim: Pristup - to je ono što nam daje nadu da nešto možemo i naučiti

Trener Željezničara nakon prijateljske utakmice sa Slobodom

Osim: Pristup - to je ono što nam daje nadu da nešto možemo i naučiti

Danas su fudbaleri FK Željezničar i FK Sloboda odigrali prijateljski meč u Međugorju, a Plavi su slavili rezultatom 2:1, nakon preokreta.

Treneri obje ekipe su i prije utakmice najavili da je rezultat u drugom planu, te da je cilj bio isprobati što više igrača i vidjeti koliko su oni spremni.

Nakon utakmice, šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim je govorio za SportSport.ba.

"Teško je očekivati napredak u tri ili četiri dana, ali moram reći da su igrači jako dobro prihvatili treninge, odnosno težinu treninga... Vidi se da su umorni, da su zadnjih dana baš naporno radili, ali dobro je, za sada nemamo povrijeđenih. Niko se ne žali, niko se ne buni, svi rade koliko mogu. Ako nastavimo ovim tempom definitivno ćemo se dobro spremiti", istakao je Osim, pa nastavio:

"Cilj je bio da svi istrče po 60 minuta, to smo i uradili. Malo smo promiješali ekipe, pa su obje bile na svojevrstan način 'miks'. Uglavnom, utakmica je poslužila svrsi... Odigrali smo prvi meč na pravom terenu nakon što smo nekoliko dana trenirali po malo većem blatu. Pronašli smo protivnika koji je više nego zahvalan za ovakvu vrstu provjere, protivnika koji je ozbiljan kao i mi. Mi smo pobijedili, ali to je sada najmanje bitno. Istina, to je dobro zbog igrača, ali i da nismo pobijedili mogli bismo reći da je sve proteklo OK. Sutra ujutro igrače čeka regeneracija, a popodne napokon i malo odmora."

Nastavak priprema?

"Nema druge nego rad. Ovdje smo došli, ostat ćemo 12 dana i posvetit ćemo se gotovo isključivo fizičkoj spremi. Utakmice će doći usput, da se ta fizika primijeni i na fudbal, ali ipak akcenat je na spremi. Imamo dovoljno do početka prvenstva i fizičku spremu moramo pokušati podići na viši nivo nego što je on bio do sada..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već ste nekoliko puta naglasili da želite da se Željezničar vrati fudbalu, da li se danas moglo vidjeti nešto od "pravog" fudbala, bez obzira na teren?

"Pa, igrači su umori... Nismo ništa posebno ni zahtjevali proteklih dana na treninzima, osim da neke stvari pokušamo malo ubrzati, ali definitivno je ovo premalo vremena da bismo vidjeli neki pomak. Međutim, pristup je odličan. Ja uvijek ponavljam riječ 'pristup' jer to je ono što nam daje nadu da možemo nešto i naučiti, da se možemo popraviti. Bez pravog pristupa nema napretka", poručio je Amar Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
-15 ????
7 1
Fcs
...brkovi ti vise, ti retardiran...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi