Osim: Štilić nije 'kilav', ali četiri mjeseca pauze su četiri mjeseca pauze

Trener Željezničara govorio pred duel sa Širokim

Osim: Štilić nije 'kilav', ali četiri mjeseca pauze su četiri mjeseca pauze

Fudbaleri Željezničara sutra gostuju na Pecari gdje će odmjeriti snage sa Širokim Brijegom u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim povodom je danas u Plavom salonu na Grbavici održana zvanična press konferencija FK Željezničar. Novinarima su se na press konferenciji obratili trener Amar Osim i fudbaler Damir Sadiković.

"Šiorki je dovoljno veliki klub da uvijek ima imperativ pobjede kada igra kući. A sada igrači mogu biti manje ili više motivirani, a kako će biti to ćemo sutra vidjeti", rekao je Osim, na nastavio:

"Ovo je jedan od derbija bh. prvenstva... Kada uđeš u utakmicu onda zaboraviš koliko tvoj protivnik ima bodova, ne misliš na to. Igramo protiv dobrog protivnika, nema razmišljanja o tome koliko ima bodova i slično".

Koliko je utakmica protiv Širokog važna i zbog nadolazećeg sarajevskog derbija?

"Derbi je dovoljno važna utakmica da bez obzira šta se desilo prije toga imaš motiv, obavezu. Ta utakmica ima neku težinu koja je specifična. Ali lakše je ući u takvu utakmicu sa dobrim rezultatom, zbog atmosfere. Međutim, i utakmica protiv Širokog vas može vrlo brzo vratiti u realnost pred derbi..."

Semir Štilić je igrao prijateljsku utakmicu, da li će igrati i protiv Širokog?

"Nismo još planirali da ga ubacimo u vatru, ne zato što on izgleda loše, ali logički - igrač koji nije tako dugo igrao iskreno sumnjam da se moće spremiti za utakmice kakve mi igramo. To razmišljanje možda nije ispravno, ali realno nije dugo trenirao... On nije 'kilav' kakvi igrači znaju biti kada ne treniraju tako dugo, ali četiri mjeseca pauze su četiri mjeseca pauze, ne može se to kompenizrati za tri sedmice", poručio je Osim, pa dodao:

"Bez obzira što je on profesionalac i što ne igra na spremu treba još sačekati. Ima još 8-9 mjeseci borbe i vremna da on pokaže šta zna".

Kakva su očekivanja od utakmice Damira Sadikovića?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zdrav sam, dobro se osjećam, dobro sam ušao u sezonu. Najbitnije je da ekipa igra dobro... Kada je Široki u pitanju biće borbeno, tvrdo."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Zeljo ovo dobija, na borbenost. Amar Osim je sasvim realan covjek, posebno u vezi sa Stilicem. Samo lagano, Plava Masina se zahuktava.
0 17
SrcuDragaBojaPlava
Lupas Amare za Štilu...moze covjek odigrati 20 min umjesto Zeca i da podvali bar dvije za Krpica. Ali eto neko pametovanje vazda nas dodje bodova ko sad aa Slobodom
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi