Osim: U regionalnoj ligi je spas

"Švabo" misli da Prosinečki nije pogriješio

Osim: U regionalnoj ligi je spas

O. Lekić

Legenda bosanskohercegovačkog fudbala, Ivica Osim, dao je intervju srbijanskom Pressu u kojem se posebno osvrnuo na eventualno formiranje regionalne lige.

"Ne treba više da se bavimo politikom nego samo ekonomijom. Tužan sam jer se u ostalim sportovima nešto dešava, formiraju se regionalne lige, a fudbal spava. Pa ne može regionalna liga da nam padne sa neba, neko mora da pogura taj projekat, a ja tvrdim da je to jedini spas. Gledao sam neke utakmice srbijanskog i hrvatskog prvenstva i vidio prazne stadione koje samo što ne sruši vjetar, loptu koja je stalno u vazduhu. Nije to ono što nam je potrebno. Umjesto toga možemo da vidimo pune tribine na Maksimiru, da uživamo u konkurenciji i stvaranju igrača. A i taj bezbjednosni rizik može da se riješi. Sad bar postoji tehnologija, objaviš slike huligana koji ne mogu na stadion i problem je riješen", rekao je Osim, te se osvrnuo na dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu.

"Mnogo priča sam čuo o tome da je Robi preuzeo veliki rizik. Međutim, rizik je nešto drugo, kada sa prozora uskočite u vodu punu ajkula. Robi nije budala, igrao je u tom klubu i zna da Zvezdino ime otvara sva moguća vrata. To je klub sa velikom logistikom, tako da Prosinečki nema šta da izgubi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.