Legenda bh. fudbala

Osim: Volio bih da i Pape dođe da porazgovaramo

Legenda bh. fudbala Ivica Osim kazao je nakon sjednice Izvršnog odbora da je NSBiH u potrazi za novim selektorom, ali da to može biti i Mehmed Baždarević.

"Trebamo sjesti mi koji znamo nešto o fudbalu i malo to protabiriti. Doći će Duško, Sejo volio bih da i Pape dođe da porazgovaramo. Da se ne zalijećemo. Meša ostaje u igri", kazao je Osim i dodao da će predsjednik izabrati selektora ali na prijedlog komisije koju će činiti osim njega još Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović.

"Za sada je odluka da Komitet za posredovanje sjedne i razmisli, da se ne zalijećemo. Najbolje bi po meni bilo da se sačeka žrijeb i da se vidi s kim se igra. Ovako možemo naletiti na Portugal i Španiju i gdje smo onda", pita se legendarni Švabo koji nije želio pričati o eventualnom otkazu za Baždarevića.

"Ne znam ja, jeste li njega pitali? Moraš ga ganjati da ga pitaš šta misli. Ovo koliko smo diskutovali on ostaje. Odluku će donijeti Izvršni odbor na prijedlog Komiteta. Ja bih volio da dođe Safet, doći će i Duško da pričamo malo o svakom kandidatu. Delikatno je. Mediji nas ubiše. Vi sastavljate reprezentaciju, dovodite selektor, mijenjate Upravu", istakao je legendarni Švabo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi