Trener Želje nakon meča

Osim: Zajmović je golom iznenadio i sebe i nas, a što je najvažnije i protivnika

Ekipa Željezničara danas je u Antaliji porazila ukrajinsku Oleksandriyu sa 2:1, a nakon meča za naš portal je govorio trener Plavih Amar Osim. 

"Fina utakmica, korektna. Ne znam kada će oni ići kući, ali vjerujem da su prilično umorni i nervozni. Upravo zato i kažem da je utakmica bila prilično korektna i fer. Oni su pokazali neke kvalitete koje mi nemamo i obrnuto. Mislim da je bila dobra provjera i na dobrom terenu. Puno boljem nego u BiH. Gol smo dali u najboljem mogućem trenutku i priveli meč u našu korist. Pobjeda će nam mnogo značiti. Nije lako pobijediti ekipu koja je u ovom trenutku treća u ukrajinskoj ligi. To nije mala stvar", rekao je Osim i nastavio:

"Pokušavamo biti ozbiljni i učiniti da se svi igrači brane kada je lopta kod rivala. Ekipe koje se brane na taj način, nije im lako dati gol. Igrali smo protiv ekipa koje nemaju, uz dužno poštovanje, takav kvalitet da nam mogu zadati velike probleme na individualnom nivou. Kad se svi brane, to je dobar signal za igrače. Trebaju se tako ponašati i u prvenstvu".

"Zajmović je iznenadio i sebe i nas i protivnike što je najvažnije".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti