Osim: Želim pomoći, ali niko me ne zove

Legendarni stručnjak sa Grbavice

Osim: Želim pomoći, ali niko me ne zove

Adnan Beganović

"Dobro je čuti ili pročitati da su vrata Fudbalskog saveza BiH otovrena za proslavljena bh. fudbalska imena, ali ne mogu ja tek tako sa kišobranom ušetati u savez", govori legendarni Ivica Osim.

Bosanskohercegovački fudbal nalazi se na korak do samog dna. UEFA i FIFA će nas najvjerovatnije suspendovati, no čelne ljude FSBiH to previše ne uzbuđuje.

Obična raja rado bi na čelu saveza vidjela proslavljena bh. fudbalska imena, ali u ovim momentima takav scenarij je nezamisliv, iako bi mnogi vrlo rado pomogli.

"Ne znam da li me žele svi u Bosni i Hercegovini. Trebao bi otići u Mostar, Banja Luku, pa da vidim da li je to tako. Jedno je ako to vi novinari potencirate, ali ne pitamo se ni vi, ni ja. Ne znam kako su birani ovi koji vladaju, ne znam ko ih je birao, ili su sami sebe izabrali. Ne očekuješ valjda da se ja sada nekome nudim. Ako neko misli da sam od koristi, ja želim pomoći, ali niko me ne zove", rekao je Osim novinaru Sana, te se osvrnuo na predstojeći susret naše reprezentacije sa Rumunijom.

"Za nas su sve ključne utakmice. Godinama igramo sudbonosne utakmice. Prestanimo sa tim više. Jasno da situacija nije dobra, ne treba sad dodatno opteretiti selektora i igrače. Kako god završi utakmica sa Rumunima, neće presuditi, niti će nam osigurati plasman, niti zatvoriti vrata. Igrat će se još", zaključio je Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.