Sudbina Osimhena u Napoliju je sada itekako jasna

Povezivao se sa velikim brojem klubova

Sudbina Osimhena u Napoliju je sada itekako jasna

Samir Mlaćo

Napoli će ipak uspjeti da zadrži jednu od najvećih zvijezda. Naime, Victor Osimhen će potpisati novi ugovor sa ovim timom, a trenutni mu ističe na ljeto 2025. godine.

Ipak, brojni klubovi ga žele dovesti i spominjali se da će posao pokušati završiti već na ljeto naredne godine, no od toga neće biti ništa.

Chelsea je bio najuporniji, nudio je čak 120 miliona eura, no Fabricio Romano tvrdi da je Osimhen pristao na produženje do 2026.godine.

Ipak, u ugovoru će biti klauzula da Osimhen može napustiti klub već naredne godine u slučaju dobre ponude, što je svakako dobra stvar za nogometaša.

Tu se prije svega misli da neke bogate ponude gdje bi Napoli zaradio sjajan novac, a Osimhen će novim ugovorom biti jedan od najbolje plaćenih igrača u historiji Napolija.

On je imao i nesporazume sa čelnicima kluba zbog jedne objave na društvenoj mreži, no sve se brzo smirilo i vratio se svojim obavezama sa ekipom. Ove sezone na 15 utakmica u svim takmičenjima postigao je sedam golova.

Oglasi

Osimhen je u Napoli stigao iz francuskog Lillea za 75 miliona eura 2020. godine i svakako da će u slučaju transfera italijanski tim napraviti sjajan posao, jer bi u tom slučaju možda dobili i duplo veći novac nego što su uložili kada su doveli sjajnog ofanzivca.

Napoli ove sezone nije na svom nivou i trenutno je tek na šestom mjestu. Za vodećim Interom koji gazi sve pred sobom zaostaje čak 14 bodova i jasno je da će se teško uključiti u borbu za sami vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutno zaostaje samo jedan bod za Bolognom i Romom, a četiri za Milanom koji je trećeplasirani na tabeli.

Podsjetimo, Napoli je prošle sezone bio prvak i bilo je to nezapamćeno slavlje svih koji vole ovaj klub. Više od tri decenije Napolitanci su čekali na naslov prvaka i na kraju dočekali. Čak 16 bodova imali su više od drugoplasiranog Lazija, no teško da će takve partije u budućnosti i ponoviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi